Φαρσοκωμωδία οι λεονταρισμοί της μόνιμης αντιπολίτευσης του Επιμελητηρίου

Φαρσοκωμωδία οι λεονταρισμοί της μόνιμης αντιπολίτευσης του Επιμελητηρίου

Με κοινό Δελτίο Τύπου (δείτε ΕΔΩ) που φέρεται ότι υπογράφουν 13 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κορινθίας μας ενημερώνουν για το πως αντιλαμβάνονται τις ευθύνες που απορρέουν από τον ρόλο τους να υπηρετήσουν την απρόσκοπτη και ανεξάρτητη λειτουργία του επιμελητηρίου ,προϊδεάζοντάς μας  και για νέα «τσουγκρίσματα» με την διοίκηση Πιτσάκη , αυτή τη φορά με φόντο την Αναπτυξιακή του Επιμελητηρίου , της οποίας προμηνύουν Διαχειριστικό και Οικονομικό Έλεγχο.

Προσωπική μας εκτίμηση είναι ότι και οι δεκατρείς φερόμενοι ως υπογράφοντες παρέλειψαν το αυτονόητο: με πορδές δεν βάφονται αβγά – παρότι τα κλούβια των «ειδικών» παρατρεχάμενων του κυρ Τάκη έχουν σαφώς οσμή πόρδου.

Εκτός και αν ζουν σε κόσμους παράλληλους, μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας…

Αυτό το λέμε γιατί με φληναφήματα και πομφόλυγες δεν μπορούν να προκαλέσουν κανένα έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο της νομιμότητας και σκοπιμότητας των πράξεων της διοίκησης της Αναπτυξιακής,που ειρήσθω εν παρόδω έχει και ένα εξαιρετικά δυσβάστακτο κόστος για να διενεργηθεί.

Απαραίτητη προϋπόθεση να καταστεί αναγκαίος και να διαταχθεί έκτακτος έλεγχος ή έλεγχος μειοψηφίας που εκτείνεται και στην αξιολόγηση της διαχείρισης ως χρηστής και συνετής είναι να γίνεται επίκληση και απόδειξη πραγματικών γεγο­νότων που συνιστούν μη χρηστή και συνετή διαχείριση των εταιρικών υποθέσεων.

Στο Δελτίο Τύπου όμως δεν είδαμε καμιά τέτοια καταγγελία συγκεκριμένων πράξεων, από τις οποίες να πιθανολογείται η παραβίαση διατάξεων οποιουδήποτε νόμου ή του καταστατικού ή των αποφάσεων της ΓΣ.

Το επιχείρημα της φερόμενης παραδοχής τόσο από τη Διοίκηση όσο και από την Ορκωτό Ελεγκτή Λογιστή ότι δεν έχουν διαβάσει επισταμένα το νέο καταστατικό της Αναπτυξιακής προφανώς είναι τουλάχιστον σαθρό αν όχι γελοίο και προφανώς δεν στοιχειοθετεί καμία παραβίαση διατάξεων.

Εξάλλου για να το ελαφρύνουμε και λίγο… και στην κεντρική πολιτική αν ανατρέξουμε θα θυμηθούμε ότι και ο σημερινός Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ,Μιχάλης Χρυσοχοΐδης,δημόσια παραδέχθηκε ότι “δεν διάβασε το Μνημόνιο” που ψήφισε και αυτό το αναθεματισμένο εφαρμόστηκε κανονικά και με το νόμο!!

Αλλά και με μια προσεκτική ανάγνωση του Δελτίου Τύπου στην πρόταση: «με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στο καταστατικό που έχει ψηφιστεί και κατατεθεί στο Πρωτοδικείο Κορίνθου στις 5/11/2019 υπάρχουν άρθρα διαφορετικά από αυτά που έχει αποφασίσει και ψηφίσει η Γενική Συνέλευση» θα διαπιστώσετε και εσείς ότι οι φερόμενοι ως υπογράφοντες παραδέχονται ότι επί δυο συναπτά έτη δεν είχαν ιδέα για το περιεχόμενο του τροποποιημένου καταστατικού , αλλά ψήφιζαν τον απολογισμό δράσεων της Αναπτυξιακής που τώρα αμφισβητούν!

Μετά από όλα αυτά , άδικο θα είχαμε και ΄μεις αν τους προτείναμε αντί να προστρέχουν «δια πάσαν νόσον και πάσαν..» στο καταστατικό – καλύτερα θα ήταν να προσέτρεχαν σε αυτά που έχουν ψηφίσει ή, έστω στο νομικό τους σύμβουλο;

Οι νομικοί τους σύμβουλοι ίσως τους πουν ότι άλλο πράγμα είναι η όποια κριτική στο έργο της διοίκησης Πιτσάκη και άλλο πράγμα (ποινικά κολάσιμο) είναι ο εκτροχιασμός σε ένα κύμα συκοφαντιών και σκόπιμης στοχοποίησης του προέδρου του Επιμελητηρίου ή παλαιών και δοκιμασμένων στελεχών της Αναπτυξιακής.

Συμπερασματικά λοιπόν, αυτό που προφανέστατα δεσπόζει στην αντίληψη των δεκατριών συμβούλων που φέρεται ότι υπέγραψαν το περί ου ο λόγος Δελτίο Τύπου είναι ότι «ο σκοπός» (που δεν ειναι άλλος από την υπόσκαψη του κύρους του προέδρου του Επιμελητηριου) «αγιάζει τα μέσα».

Ένα χρόνο τώρα παρακολουθούμε σε πλήρη εξέλιξη την πεπαλαιωμένη version της οπισθοδρομικής κομπανίας των «ειδικών» παρατρεχάμενων του κυρ Τάκη , που εξαντλείται στην κουλτούρα του διαφημιστή που εμπνεύστηκε το «έτσι μας αρέσει».

Όλα γιατί «έτσι μας αρέσει…η μη ψήφιση του προϋπολογισμού 2021 του Επιμελητηρίου …η μη ψήφιση του φετινού ισολογισμού της Αναπτυξιακής και ο απολογισμός δράσεων 2020…ακόμα και οι προπασχαλινές στρακαστρούκες για τον δήθεν Διαχειριστικό και Οικονομικό έλεγχο της Αναπτυξιακής γιατί «έτσι τους αρέσει…να περιμένουν την επέτειο για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 προκειμένου να ανακαλύψουν το ακριβές του περιεχομένου στο καταστατικό που ψήφισαν το 2019!

Στην πορεία μάλιστα προς τις εκλογές , δεν αποκλείεται να ανακαλύψουν και την Αμερική…για να ξαναθυμηθούμε και ΄μεις τα περιβόητα «καθρεφτάκια» στους… ιθαγενείς!

Google+ Linkedin