Στους δρόμους ξανά οι Γάλλοι

Στους δρόμους ξανά οι Γάλλοι

* AP Photo/Thibault Camus

Επιμένουν οι Γάλλοι κατά του νόμου «συνολικής ασφάλειας». Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν στους δρόμους του Παρισιού με την αστυνομία να προχωρά σε δεκάδες συλλήψεις.

Νέες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Παρίσι. Πλήθη διαδηλωτών ξεχύθηκαν και αυτό το Σάββατο στους δρόμους, κατά του νόμου «συνολικής ασφάλειας», με την αστυνομία να προχωρά σε περισσότερες από 140 συλλήψεις.

Η αστυνομία είχε βάλει στο «μάτι» τους διαδηλωτές φοβούμενη επανάληψη των βανδαλισμών καταστημάτων και οχημάτων. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις συνόδευαν καθ’ όλη τη διάρκεια την πορεία χιλιάδων διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν υπό βροχή στους δρόμους του Παρισιού.

Λίγο πριν το τέλος της συγκέντρωσης ένα αστυνομικό όχημα εκτόξευσης νερού διέλυσε το συγκεντρωμένο πλήθος και ενώ έπεφτε η νύχτα που φώναξε συνθήματα και εξέφρασε την εναντίωση του με το μέτρο απαγόρευσης λήψης βίντεο κρατόντας πλακάτ που ανέγραφαν «Δεν θα σταματήσω ποτέ να φιλμάρω» και «η κάμερα ισοδυναμεί με ακρωτηριασμό;»

Ανάλογες διαμαρτυρίες υπήρξαν και σε άλλες γαλλικές πόλεις. Στη Λυών οι αρχές ανέφεραν πέντε συλλήψεις με την κατηγορία της επίθεσης εναντίον αστυνομικών και προσπάθεια καταστροφής καταστημάτων.

Google+ Linkedin