Στον Φενεό χτύπησε για άλλη µια φορά, η “καρδιά” της προληπτικής ιατρικής

Στον Φενεό χτύπησε για άλλη µια φορά, η “καρδιά” της προληπτικής ιατρικής

Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Ιδρύµατος «Σταύρος Νιάρχος» βρέθηκαν στον Φενεό και συγκεκριµένα στη Μοσιά, για δεύτερη φορά µετά τον Νοέµβριο του 2019, το τετραήµερο 26 έως 29 Νοεµβρίου 2021 παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθµιας υγείας στους κατοίκους της περιοχής.

Δώδεκα ειδικότητες γιατρών, ήταν στη διάθεση του κοινού για όλες τις µέρες από νωρίς το πρωί έως και το απόγευµα. Στη διάρκεια της επίσκεψης εξετάστηκαν 247 άτοµα, πραγµατοποιήθηκαν 601 ραντεβού και 449 ιατρικές εξετάσεις.

Δηλώσεις του δηµάρχου Σικυωνίων

Ο δήµαρχος Σικυωνίων, Σπύρος Σταµατόπουλος, ο οποίος είχε την ευκαιρία να παραβρεθεί και ο ίδιος στη Μοσιά τις µέρες που λειτούργησαν οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες, ευχαρίστησε ιδιαίτερα το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για την ευγενική χορηγία του και δήλωσε µεταξύ άλλων, απολύτως ικανοποιηµένος τόσο από την προσέλευση του κόσµου και το επίπεδο των παρεχόµενων ιατρικών υπηρεσιών, όσο και από την αξιοποίηση του ανακαινισµένου παλαιού Δηµοτικού Σχολείου Μοσιάς.

«Είµαι ιδιαίτερα ικανοποιηµένος», τόνισε, «διότι για δεύτερη φορά µετά τον Νοέµβριο του 2019 οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Ιδρύµατος “Σταύρος Νιάρχος” επισκέφτηκαν την περιοχή µας και παρείχαν δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθµιας υγείας στους κατοίκους. Το έργο τους, όπως έχω τονίσει και στο παρελθόν», σηµείωσε «είναι αξιοθαύµαστο και αξιέπαινο, αφού µε τη δράση τους παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθµιας υγείας σε πολλά αποµακρυσµένα και αποµονωµένα σημεία της πατρίδας µας, νησιά άγονης γραµµής και ορεινές περιοχές. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τόσο το “Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος” για την ευγενική χορηγία του, όσο και το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των Κιν.Ιατρικών Μονάδων, για την παρουσία τους και την παροχή των υπηρεσιών στους κατοίκους της περιοχής μας».

Ο δήµαρχος Σικυωνίων δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αξιοποίηση των ακινήτων του δήµου, όπως το παλιό Δηµοτικό Σχολείο Μοσιάς και νυν Πολιτιστικό Κέντρο, το οποίο στέγασε τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες το τετραήµερο που βρέθηκαν στο Φενεό.

«Είναι δικαίωση για µας», τόνισε «κτήρια τα οποία αποτελούν µέρος της ακίνητης περιουσίας του δήµου µας, αλλά και στοιχεία της ιστορίας του, µε τις εργασίες ανακαίνισής τους που πραγµατοποιήσαµε να επαναλειτουργούν και γίνονται χρήσιµα στην τοπική κοινωνία µε πολλούς τρόπους. Όπως εδώ το παλαιό Δηµοτικό Σχολείο Μοσιάς που ανακαινίστηκε και αποδόθηκε και πάλι στην κοινωνία του Φενεού εξυπηρετώντας πολλαπλές ανάγκες».

Google+ Linkedin