«Στη χώρα των αθώων» | Ένα συγκλονιστικό τραγούδι αφιερωμένο στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη,που γεννήθηκε σαν σήμερα

«Στη χώρα των αθώων». Ένα συγκλονιστικό τραγούδι αφιερωμένο στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη,που γεννήθηκε, σαν σήμερα,την Δευτέρα 23 Μαρτίου 1995.

Η ζωή που έζησε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης και ο τραγικός χαμός του αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τον σπουδαίο ποιητή-στιχουργό Μάνο Ελευθερίου και τον τραγουδοποιό Μίλτο Πασχαλίδη, για να γράψουν και να του αφιερώσουν το τραγούδι «Στη χώρα των αθώων» ,ως προπομπό του ομωνυμου δίσκου που θα κυκλοφορήσει από το Ogdoo Music Group.

Ο Μάνος Ελευθερίου  έγραψε το ποίημα, όταν πληροφορήθηκε, με συντριβή, τον άδικο θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη και στη συνέχεια επικοινώνησε με τον Μίλτο Πασχαλίδη και του το απήγγειλε, παρακινώντας τον να το μελοποιήσει. Όπως σημειώνει ο Μίλτος στο σημείωμα του δίσκου, «μόλις το είχε ολοκληρώσει και έτρεμε η φωνή του, είχε ακόμα την ταραχή της γέννας».

Πέρασαν χρόνια μέχρι να μπορέσει ο Μίλτος Πασχαλίδης να «ξεκλειδώσει» τους στίχους και να τους μελοποιήσει. Το τραγούδι ερμηνεύουν ο Μίλτος Πασχαλίδης και ο Γιώργος Νταλάρας αποδίδοντας την οργή, τη συγκίνηση και τη θλίψη του ποιητή…[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=Ck1x1Ajo1GY[/embedyt]

Google+ Linkedin