Στη φυλακή ο Μένιος Φουρθιώτης

Στη φυλακή ο Μένιος Φουρθιώτης

Με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο Μένιος Φουρθιώτης και οι δύο από του τρεις συνεργάτες του κρίθηκαν προφυλακιστέοι και οδηγούνται στη φυλακή.

Πρόκειται για τους δύο φυσικούς αυτουργούς των πυροβολισμών στο σπίτι του παρουσιαστή. Αντίθετα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο τρίτος κατηγορούμενος, που αντιμετώπιζε πλημμελήματα. Η διαδικασία ήταν πολύωρη και η απολογία του καθενός κράτησε περίπου δύο ώρες.

Ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, Κωνσταντίνος Γώγος, δήλωσε σχετικά: “Περάσαμε μια πολύωρη διαδικασία. Οι εντολείς μου αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Θα προσφύγουμε κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης για τον εντολέα μου. Οι άνθρωποι δούλευαν σεκιούριτι και αυτή είναι η μοναδική εμπλοκή τους”.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Αναλυτικότερα, ο παρουσιαστής αρνήθηκε τις σε βάρος του κατηγορίες σχετικά με τις δύο επιθέσεις που δέχθηκε στο σπίτι του στο Διόνυσο. Αντίστοιχα, οι δύο κατηγορούμενοι για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των αστυνομικών στη συμπλοκή στη Νέα Ερυθραία, αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, ενώ το ίδιο έπραξε και ο τέταρτος κατηγορούμενος που βαρύνεται μόνο με αδικήματα για ναρκωτικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο κατηγορούμενοι επανέλαβαν ενώπιον του ανακριτή ότι είχαν καταθέσει και προανακριτικά. Ειδικότερα, για την απόπειρα ανθρωποκτονίας (ο ένας κατηγορείται ως φυσικό αυτουργός και ο δεύτερος ως συνεργός) υποστήριξαν πως τα στίγματα των κινητών τους τηλεφώνων καταδεικνύουν ότι δεν βρίσκονταν στο σημείο, ενώ επέμειναν πως η μόνη της σχέση με το Μένιο Φουρθιώτη ήταν ότι τους είχε προσλάβει ως φύλαξή του μετά την απόφαση να αποσυρθεί η αστυνομική συνοδεία.

Όσο για το γενετικό τύπο που βρέθηκε σε σάκο στο σημείο της συμπλοκής και ταυτίζεται με τον δικό του, τόνισε ότι εκτός του δικού του dna εντοπίστηκαν ακόμη δύο τύποι, καθώς και ότι τον επίμαχο σάκος τον είχε αφήσει στο κανάλι. Τέλος, αναφορικά με τη μηχανή που κατασχέθηκε ως το όχημα διαφυγής των κατηγορουμένων από τη Νέα Ερυθραία, υποστήριξαν ότι λόγω ηλεκτρολογικών προβλημάτων, δεν θα μπορούσε να είναι η μηχανή της επίθεσης κατά των αστυνομικών.

Google+ Linkedin