Στην κυκλοφορία ο ανισόπεδος κόμβος Λυκοποριάς

Στην κυκλοφορία ο ανισόπεδος κόμβος Λυκοποριάς

Παρουσία του Δημάρχου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτου και κυβερνητικών παραγόντων παραδόθηκε την Παρασκευή , 19 Ιουνίου 2020 ,προς χρήση από τους πολίτες, ο ανισόπεδος κόμβος Λυκοποριάς στον  αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών.

Πέρα από την οδική σύνδεση της περιοχής με τον αυτοκινητόδρομο, το έργο – σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου – αναβαθμίζει την τεχνική υποδομή, μέσω της νέας κατασκευής γεφύρωσης του ρέματος Σκουπέικου στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών. Παράλληλα, αναβαθμίζει και την οδική υποδομή με την κατασκευή του κυκλικού κόμβου στη συμβολή του κλάδου εξόδου του ανισόπεδου κόμβου με την παλαιά Εθνική Οδό.

Για την κατασκευή του  κυκλικού κόμβου χρειάστηκε η καθαίρεση της υφιστάμενης από τη δεκαετία του ’60 γέφυρας, στη θέση της οποίας κατασκευάστηκε νέα Γέφυρα του ρέματος Σκουπέικου. Με την παράδοση σε κυκλοφορία του νέου ανισόπεδου κόμβου Λυκοποριάς συντομεύεται η πρόσβαση προς δεκάδες παραθαλάσσιους και ορεινούς προορισμούς της περιοχής, καθώς αποφεύγεται η περιπορεία από την παλαιά Εθνική Οδό μέσω των γειτονικών κόμβων Ξυλοκάστρου και Δερβενίου, ενώ παράλληλα αυξάνεται η οδική ασφάλεια καθώς μειώνεται η διανυόμενη απόσταση εκτός του αυτοκινητόδρομου.

Σε ανακοίνωση της η εταιρεία Ολυμπία Οδός διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει  να δουλεύει εντατικά για να λειτουργεί και να συντηρεί έναν αυτοκινητόδρομο υψηλών προδιαγραφών που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των χρηστών, παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες με γνώμονα την ασφάλεια, την ταχύτητα και την άνεση οδηγών και ταξιδιωτών

Στην παράδοση του κόμβου στην κυκλοφορία παραβρέθηκε ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γεώργιος Καραγιάννης, που έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είμαι πολύ χαρούμενος που σήμερα δίνουμε στην κυκλοφορία τον Ανισόπεδο Κόμβο Λυκοποριάς διευκολύνοντας περισσότερο τους κατοίκους της περιοχής στις μετακινήσεις τους, τη γέφυρα του ρέματος Σκουπέικου, καθώς και τον Κυκλικό Κόμβο δίπλα στη γέφυρα, ώστε να είναι ασφαλής πια η διέλευση πεζών και οχημάτων. Παράλληλα, αναβαθμίζεται ποιοτικά όλη αυτή η περιοχή με σημαντικά έργα ανάπλασης».

Τα έργα ανάπλασης στο δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης περιλαμβάνουν: δύο γήπεδα ποδοσφαίρου, γήπεδο μπάσκετ, χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, πλακοστρώσεις – περιφράξεις των γηπέδων, δημιουργία περιμετρικού δρόμου μεταξύ γηπέδου και ρέματος με νέα περίφραξη και φωτισμό όλων αυτών των σημείων.

Google+ Linkedin