Στην Αθήνα το 1ο Διεθνές Συνέδριο Ποδοσφαίρου Γυναικών

Το Ποδόσφαιρο Γυναικών αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, ενώ οι προβλέψεις λένε πως την επόμενη δεκαετία η αύξηση των γυναικών που μαγεύονται από τη στρογγυλή θεά θα είναι ακόμα πιο θεαματική, αφού η ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου είναι πολύ ψηλά στη λίστα προτεραιοτήτων της UEFA και της FIFA.

Την τελευταία πενταετία ο αριθμός των επίσημα εγγεγραμμένων παικτριών αγγίζει στην Ευρώπη το 1.5 εκατομμύριο. Στην Ελλάδα υπάρχουν πάνω από 7,000 επίσημα εγγεγραμμένες παίκτριες.

Το Athens Women’s Football Summit – AthensWFS (www.athenswfs.com), το πρώτο διεθνές συνέδριο αποκλειστικά για το ποδόσφαιρο γυναικών, έρχεται στην Αθήνα 16-17 Οκτωβρίου.

Διοργανωτής του Συνεδρίου είναι η IBF – Intelligence Business Forces (www.ibfnow.com), Διεθνής Οργανισμός για την Ανάπτυξη των Επιχειρήσεων και των Αθλητικών Ομάδων.

«Το AthensWFS, θα συμβάλει μεταξύ άλλων, στην επίτευξη θετικών αλλαγών σε κρίσιμα ζητήματα όπως είναι το Gender Equality, το Leadership και το Inclusion, τόσο στην ζωή των γυναικών που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο αλλά και ευρύτερα στον Επαγγελματικό και Κοινωνικό στίβο», τονίζει ο Μάριος Χρήστος Σφαντός, Δικηγόρος, Partner της IBF στην Νέα Υόρκη, Εξειδικευμένος Σύμβουλος Ποδοσφαίρου, Head of Communications at Valencia CF Academy New York και Συν-Διοργανωτής του AthensWFS.

«To Athens Women’s Football Summit (www.athenswfs.com) – μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας που καταβάλει η IBF σε παγκόσμιο επίπεδο – θα αποτελέσει ένα ετήσιο παγκόσμιο Forum ανάπτυξης, προβολής, επαφών και επενδύσεων στο Ποδόσφαιρο Γυναικών σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο», είπε ο Αγησίλαος Τουμαζάτος, Ιδρυτής και CEO της IBF, πρώην Γενικός Διευθυντής στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ και Συν-Διοργανωτής του AthensWFS.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα λάβουν χώρα στον εξαιρετικό και φιλόξενο χώρο του Riviera Coast

Google+ Linkedin