Στενό μαρκάρισμα Τατούλη σε Νίκα , στη μικρή περιοχή της Νέας Δημοκρατίας!

Στενό μαρκάρισμα Τατούλη σε Νίκα , στη μικρή περιοχή της Νέας Δημοκρατίας!

Δυναμικές πρωτοβουλίες προαναγγέλλει ότι προτίθεται να αναλάβει η περιφερειακή παράταξη «Νέα Πελοπόννησος» και ο επικεφαλής της Πέτρος Τατούλης, ώστε να σταματήσει η συνεχιζόμενη υποβάθμιση του προφίλ της Περιφέρειας Πελοποννήσου , που κατά την παράταξη της μείζονας αντιπολίτευσης θα επιφέρει  δραματικές συνέπειες για την οικονομία και την κοινωνία του τόπου μας.
Μάλιστα ,στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η «Νέα Πελοπόννησος» , ο κ. Τατούλης μετά από πολύ καιρό φαίνεται να ρίχνει γέφυρες φιλίας και προς τα νεοδημοκρατικά στελέχη , που ξεκάθαρα πλέον είναι σε ανοικτή γραμμή ρήξης με τον περιφερειάρχη, κάνοντας λόγο για “απέλπιδα προσπάθεια ταύτισης της πολιτικής ύπαρξης του κ. Νίκα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη , θέλοντας  να δικαιολογηθεί – διασωθεί από τις μεγάλες ευθύνες του”!

Μένει να δούμε αν αυτό το «στενό μαρκάρισμα» του κ. Τατούλη στον «ορκισμένο» Μητσοτακικό περιφερειάρχη και μάλιστα μέσα στη «μικρή περιοχή» της Νέας Δημοκρατίας , εφάπτεται και με την ώρα της αλήθειας, το γκολ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την υστέρηση στην άσκηση διοίκησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, καρκινοβατεί ακόμη και το τοπικό πρόγραμμα Leader, στους νέους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς. Διαβάσαμε μάλιστα με πηχυαίους τίτλους δελτία τύπου για νέο ξεκίνημα(!) στα τοπικά προγράμματα Leader,  με παρέμβαση Νίκα.    

Αντί της ανάληψης ευθύνης για τις τεράστιες καθυστερήσεις στην υλοποίηση των τοπικών προγραμμάτων Leader  με ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής Νίκα, τι βλέπουμε  δυστυχώς μέχρι σήμερα; Μόνο προσπάθεια παραπληροφόρησης. 

Στα πολλά παράδοξα και τραγελαφικά, εντάσσεται και η απέλπιδα προσπάθεια ταύτισης της πολιτικής ύπαρξης του κ. Νίκα με την Κυβέρνηση της Χώρας, θέλοντας  να δικαιολογηθεί – διασωθεί από τις μεγάλες ευθύνες του, αλλά βέβαιο είναι πως θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τη στασιμότητα, την αδιαφάνεια και την κατασπατάληση πόρων, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Διαβάσαμε σε δελτίο τύπου, πως… υπέγραψε ο κ.Νίκας, κάτι που ορίζουν ρητά οι διαδικασίες του προγράμματος Leader, αποφάσεις ένταξης 78 επενδύσεων  στην Αναπτυξιακή Πάρνωνα ύψους 9.360.000 ευρώ!!! Δηλαδή για μία ακόμη φορά  παρουσίασε την τυπική διαδικασία που έχει ορίσει το Υπουργείο για την αποκέντρωση, ως δική του αρμοδιότητα, δουλειά και κόπο.

Αντί να απολογηθεί για την απαράδεκτη καθυστέρηση και πάγωμα 1,5 χρόνο του προγράμματος Leader, προσπαθεί σήμερα τη δική του υστέρηση, να την παρουσιάσει ως δικό του επίτευγμα.           

Μάλιστα για να καλύψει και τις ευθύνες του, αναφέρει πως με δική του πρωτοβουλία έγινε υπερδέσμευση κονδυλίων, «ξεχνώντας» να αναφέρει πως αυτό ήταν σαφές και ξεκάθαρο από την αρχή του προγράμματος Leader και είχε ανακοινωθεί από τις προηγούμενες διοικήσεις των Εταιρειών και φυσικά δεν αφορά την Περιφέρεια, αλλά είναι απόφαση του αρμόδιου Γενικού Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων.

Στον ισχυρισμό πως μετέφερε ο κ.Νίκας κονδύλια από το Π.Α.Α. της Δράσης 4.2.1 για τη Μικρή Μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, στις Αναπτυξιακές, πάλι  « ξέχασε» να αναφέρει πως λόγω σωρείας προτάσεων, η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή Τατούλη , είχε καταφέρει να εξασφαλίσει επιπλέον 4 εκατομμύρια ευρώ, με απόφαση του πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αραχωβίτη την οποία, η νέα ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συνέχισε κανονικά.

   Η συνεχιζόμενη υποβάθμιση του προφίλ της Περιφέρειας Πελοποννήσου με αποκλειστική ευθύνη του κ.Νίκα, μας επιβάλει να αναλάβουμε δυναμικές πρωτοβουλίες ώστε να σταματήσει η κατηφόρα που θα επιφέρει  δραματικές συνέπειες για την οικονομία και την κοινωνία του τόπου μας.

Google+ Linkedin