Σταματόπουλος : «Η σύνδεση της εκπαίδευσης με την τοπική παραγωγικότητα είναι ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη της οικονομίας»

Σταματόπουλος : «Η σύνδεση της εκπαίδευσης με την τοπική παραγωγικότητα είναι ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη της οικονομίας»

Τηλεδιάσκεψη είχε σήμερα 28/8/2020 η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΕΔΕ με τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης του Υπ. Παιδείας, Γιώργο Βούτσινο, με αφορμή την κατάρτιση του νομοσχεδίου που ετοιμάζει να δώσει σε δημόσια διαβούλευση η Κυβέρνηση για το θέμα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και της Διά Βίου Μάθησης.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Σικυωνίων , Σπύρος Σταματόπουλος , δήλωσε:

«Η σύνδεση της εκπαίδευσης με την τοπική παραγωγικότητα είναι ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη της οικονομίας. Η ΚΕΔΕ στηρίζει την προσπάθεια του Υπουργείου. Το νέο εγχείρημα χρειάζεται γενναία χρηματοδότηση ώστε να μπορεί να διαθέτει σωστά εκπαιδευμένο προσωπικό ώστε οι μαθητές να βγαίνουν καταρτισμένοι και να μπορούν να προσφέρουν στις τοπικές οικονομίες.»

Ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης κ. Γεώργιος Βούτσινος δήλωσε:

«Για εμάς η συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της ΚΕΔΕ στο εγχείρημα είναι καθοριστική. Προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε ισχυρή χρηματοδότηση μέσω πολλαπλών χρηματοδοτικών μηχανισμών που θα υποστηρίξει το προτεινόμενο σχέδιο για την εκ βάθρων αλλαγή στην ΕΕΚ & ΔΒΜ.
Το νομοσχέδιο θα δοθεί τις επόμενες εβδομάδες για διαβούλευση».

Τέλος ,ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε:

«Είναι πολύ σημαντική η πρόσκληση σε αυτόν τον διάλογο πριν ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του νομοσχεδίου.Το γεγονός ότι στο σχεδιασμό δίνεται βάρος στην τοπικότητα είναι πολύ σημαντικό για την επιτυχία του εγχειρήματος αφού έτσι θα δοθεί η δυνατότητα για ανάπτυξη σύμφωνα με τις διαφορετικές ανάγκες κάθε Δήμου».

Google+ Linkedin