Σκάνδαλο παρακολουθήσεων: Λίγος, έκθετος και πανικόβλητος ο Μητσοτάκης

Σκάνδαλο παρακολουθήσεων: Λίγος, έκθετος και πανικόβλητος ο  Μητσοτάκης

Στον γνωστό για τον ίδιο δρόμο της μετάθεσης ευθυνών και της επίκλησης του εθνικού κινδύνου και των «ασύμμετρων απειλών» κινήθηκε για μία ακόμα φορά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθώντας να αποσείσει από τον ίδιο κάθε ευθύνη για την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ.

Ο πρωθυπουργός για μία ακόμα φορά προσπάθησε να βγάλει τον εαυτό του έξω από το κάδρο των ευθυνών λέγοντας ότι ο ίδιος δεν γνώριζε και ρίχνοντας όλη την ευθύνη στον πρώην πλέον Διοικητή της ΕΥΠ.

Κι ας ήταν αυτός που λίγες ημέρες μετά την εκλογή του το καλοκαίρι του 2019 στον νόμο για το επιτελικό κράτος πέρασε στο Μαξίμου, δηλαδή στον εαυτό του, την ευθύνη για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Κι ας ήταν ο ίδιος που άλλαξε ακόμη και το νόμο για να μπορέσει να διορίσει τον χωρίς πτυχίο μέχρι πρότινος διοικητή της ΕΥΠ.

Κι ας ήταν ο ίδιος που μαζί με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, πριν από μερικούς μήνες, πέρασαν τροπολογία σύμφωνα με την οποία η ΑΔΑΕ δεν είχε την υποχρέωση πλέον να ενημερώνει όσους πολίτες παρακολουθούνταν.

Και να σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για την παρωνυχίδα του σκανδάλου τις νόμιμες συνακροάσεις με τη σύμφωνη γνώμη του εποπτεύοντος εισαγγελέα και όχι για παράνομα λογισμικά όπως το Predator το οποίο αγόρασε η χώρα μας όπως πιστοποιούν διεθνείς οργανισμοί και εταιρείες κολοσσοί όπως η Google.

Προσπερνώντας με χαρακτηριστική ευκολία όλα τα παραπάνω ο άρτι αφιχθείς από τις διακοπές του ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπεραμύνθηκε της χρησιμότητας της ΕΥΠ (λες και κάποιος αμφισβήτησε την υπηρεσία και όχι τους χειρισμούς του ίδιου) φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να προτείνει και δέσμη μέτρων για την καλύτερη λειτουργία της!

Είναι το λιγότερο οξύμωρο άνθρωπος που πριν από λίγους μήνες άλλαξε όλη την ανθρωπογεωγραφία της ΕΥΠ και τον τρόπο ανάδειξης των ανώτερων στελεχών της να μιλάει τώρα για «συνολική επαναξιολόγηση του πλαισίου λειτουργίας και της εποπτείας της ΕΥΠ»!

Κοντολογίς ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έπεισε κανέναν. Η κυβέρνησή του είναι περισσότερο εκτεθειμένη παρά ποτέ από το τεράστιο αυτό σκάνδαλο.

Το θέμα των παράνομων λογισμικών τύπου Predator τώρα ανοίγει και ούτε φυσικά η παρακολούθηση δημοσιογράφων είναι ένα θέμα που θα κλείσει εύκολα κι ας μην αφιέρωσε ούτε μία πρόταση ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε αυτό.

Το μόνο που προσπαθεί, υπό το κράτος του πανικού, με διαγγέλματα όπως το σημερινό είναι να κερδίσει χρόνο και να ευελπιστεί πως το επόμενο διάστημα μέχρι της λήξης της κυβερνητικής του θητείας το θέμα θα ξεχαστεί.

ΥΓ: Ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ενοχής του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι σε ολόκληρο το διάγγελμά του αφιέρωσε μόνο μία πρόταση στον μέχρι προχθές πανίσχυρο διευθυντή του πολιτικού του γραφείου Γρηγόρη Δημητριάδη.

Πηγή: Δημήτρης Χατζηνικόλας -Documento

Google+ Linkedin