Σε πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος Σικυωνίων για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Μπάλλος»

Σε πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος Σικυωνίων για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Μπάλλος»

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Σικυωνίων για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Μπάλλος» που αναμένεται να πλήξει την περιοχή μας από  Πέμπτη 14 Οκτωβρίου το απόγευμα , με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες και βροχοπτώσεις αλλά και τους θυελλώδεις ανέμους.

Συγκεκριμένα, την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν εκτεταμένες εργασίες συντήρησης και καθαρισμού των φρεατίων τόσο μέσα στην πόλη του Κιάτου όσο και κατά μήκος της παραλιακής οδού, έτσι ώστε τα όμβρια ύδατα να αποχετευτούν χωρίς προβλήματα. Επιπλέον, τόσο στην πόλη όσο και σε όλες τις τοπικές κοινότητες του δήμου Σικυωνίων καθαρίστηκαν τα αυλάκια και υλοτομήθηκαν τα δέντρα, τα κλαδιά των οποίων ήταν επικίνδυνα να πέσουν και να προκαλέσουν ατυχήματα.

Με τις οδηγίες του δημάρχου Σικυωνίων Σπύρου Σταματόπουλου  έχουν τεθεί σε επιφυλακή όλα τα μηχανήματα του δήμου, χωματουργικά, εκσκαπτικά κ.ά. καθώς και οι οδηγοί τους, ώστε αν παραστεί ανάγκη να επέμβουν άμεσα σε κάθε σημείο του δήμου Σικυωνίων. Παράλληλα, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι έχουν έρθει σε συνεννόηση με τους ιδιώτες εργολάβους, οι οποίοι θα επιστρατευτούν σε περίπτωση που υπάρξει διευρυμένο πρόβλημα το οποίο δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα μηχανήματα του δήμου μόνον.

Επιπλέον, υπάρχει πλήρης συνεργασία με την Αστυνομία, το Λιμενικό και την Πυροσβεστική Υπηρεσία για τον συντονισμό των απαραίτητων ενεργειών (αποκλεισμός δρόμων, περιπολίες στα ρέματα για τον έλεγχο της ροής, απαγορευτικό απόπλου, κ.ά.).

Κοινή πεποίθηση όλων είναι ότι το φαινόμενο είναι απρόβλεπτο και λίγο έως πολύ αυτό θα καθορίσει τις εξελίξεις, ωστόσο, θα επιδιωχθεί ο μέγιστος συντονισμός και η απόλυτη συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών και των σωμάτων ασφαλείας για την προστασία πρώτα της ανθρώπινης ζωής και μετά των ιδιωτικών και δημόσιων περιουσιών.

Τέλος, ο δήμος Σικυωνίων παρακαλεί όλους τους δημότες να παραμείνουν ασφαλείς, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να ενημερώνονται μόνο από επίσημες σελίδες και πηγές, να διατηρήσουν  την ψυχραιμία τους και να τηρήσουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης οι δημότες καλούνται να χρησιμοποιούν τα κάτωθι τηλέφωνα:

  • Μυττάς Γιάννης: 6974 70 38 38
  • Σαρχάνης Κωνσταντίνος 6937 67 08 40
  • Δομετίου Βασίλειος: 6944 50 80 24
  • Θελερίτης Γεώργιος: 6944 68 32 42
  • Κουτρέτσης Σπύρος: 6938 64 37 22

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ:

  • 2742 360 100
  • 2742 360 151
  • 2742 36 0152
  • 2742 360 158

ΔΕΥΑ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ:

  • 27420 26 490
Google+ Linkedin