Σε κλοιό διαδηλώσεων η ΔΕΘ

Σε κλοιό διαδηλώσεων η ΔΕΘ

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης βγήκαν εργατικά συνδικάτα, φορείς, συλλογικότητες, κόμματα και πολίτες, με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση, καθώς κλιμακώνεται η λαϊκή δυσαρέσκεια για την κυβερνητική πολιτική.

Στις διαδηλώσεις συμμετείχαν οι ΑΔΕΔΥ, εργατικά συνδικάτα, ΠΑΜΕ, φοιτητικά σχήματα, κινήματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς κ.ά.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μοιράζει απλόχερα στο μεγάλο κεφάλαιο προνόμια και διευκολύνσεις, την ίδια στιγμή που στον εργαζόμενο λαό δίνει κάποιες μικρές παροχές, ψίχουλα- υποσχέσεις, οι οποίες εξανεμίζονται την άλλη στιγμή κάτω από την έκρηξη της μεγάλης ακρίβειας, κάτω από την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και την ανατροπή δικαιωμάτων και κατακτήσεων δεκαετιών», τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος έδωσε το «παρών» στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ, στην πλατεία της ΧΑΝΘ.
«Μονόδρομος για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού, του δημόσιου τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και της υπαίθρου είναι ο αγώνας, ο μαζικός, ταξικός, ενωμένος αγώνας σε κάθε τόπο, σε κάθε κλάδο, σε κάθε περιφέρεια, πανελλαδικά, συντονισμένα και σ’ αυτόν τον αγώνα, σ’ αυτή την πάλη, το ΚΚΕ θα βρίσκεται κάθε μέρα, κάθε ώρα μπροστά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ.Γ. του ΚΚΕ.

 

Google+ Linkedin