Σε ζωντανή δημοπρασία σύγχρονης τέχνης το έργο του Banksy “Show me the Monet”

Σε ζωντανή δημοπρασία σύγχρονης τέχνης το έργο του Banksy “Show me the Monet”

Το έργο του Banksy “Show me the Monet”, η «επαναστατική ανάγνωση» ενός από τα πιο διάσημα έργα του Κλοντ Μονέ, βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby’s στις 21 Οκτωβρίου 2020.

Ένα από τα πιο διάσημα έργα του Κλοντ Μονέ είναι η γιαπωνέζικη γέφυρα πάνω από τα νούφαρα στον αγαπημένο του κήπο, στο Ζιβερνί. Το έργο, η λίμνη με τα νούφαρα βρίσκεται από το 1929 στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης και είναι μία από τις 18 απόψεις της ξύλινης γέφυρας του κήπου του και τα δώδεκα έργα με αυτή, που ολοκλήρωσε το καλοκαίρι του 1893.

Ένα και πλέον αιώνα αργότερα, ο ανώνυμος καλλιτέχνης από το Μπρίστολ Banksy έκανε ένα έργο, μια «επαναστατική ανάγνωση» της λίμνης του Ζιβερνί και της γέφυρας με τίτλο “Show me the Monet“.

Διαβάζοντας το έργο του Banksy, βλέπουμε αναποδογυρισμένα καροτσάκια του σούπερ μάρκετ, του ναού της κατανάλωσης στη σύγχρονη κοινωνία και πορτοκαλί κώνους κυκλοφορίας. Ο Banksy σχολιάζει με αυτό τον τρόπο την καταναλωτική κουλτούρα, κάνει την κριτική του για την εμπορευματοποίηση της τέχνης και θρηνεί για την κατάρρευση του περιβάλλοντος.

Ο πίνακας του Banksy βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby’s στις 21 Οκτωβρίου 2020, ενώ προηγουμένως εκτίθεται στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη και το Χονγκ Κονγκ. Η εκτίμηση του έργου είναι τρία με πέντε εκατομμύρια στερλίνες για την ελαιογραφία του πιο διάσημου καλλιτέχνη του δρόμου, που πήρε την εμβληματική απεικόνιση του σπουδαίου ιμπρεσιονιστή ζωγράφου για να την χρησιμοποιήσει ως καμβά του μηνύματος που θέλει να στείλει. Με το έργο του φωτίζει την αδιαφορία της κοινωνίας για το περιβάλλον και τον άχρηστο καταναλωτισμό.

Google+ Linkedin