Σαν σήμερα 8 Ιούλη ο Τζιοβάνι «έδεσε» στο λιμάνι

Σαν σήμερα 8 Ιούλη ο Τζιοβάνι «έδεσε» στο λιμάνι

Ήταν 8 Ιουλίου του μακρινού 1999. Ο Σωκράτης Κόκκαλης κάνει το «κόλπο γκρόσο»,  πραγματοποιώντας  μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου,  και φέρνει στον Ολυμπιακό τον Βραζιλιάνο παικταρά της Μπαρτσελόνα, Τζιοβάνι Σίλβα Ντε Ολιβέιρα  , ξοδεύοντας το μυθικό ποσό των 4 δισεκατομμυρίων δραχμών τότε.

Νωρίτερα ο οι «Μπλαουγκράνα» τον είχαν κάνει δικό τους από την Σάντος της Βραζιλίας.,της οποίας είχε φορέσει τα χρώματα με προσωπικές ενέργειες του «θρύλου» Πελέ.

Ο Βραζιλιάνος ζογκλέρ των γηπέδων προσγειώθηκε στο παλιό αεροδρόμιο οκτώ μέρες αργότερα , στις 16 Ιουλίου, και οι φίλοι των Πειραιωτών «γκρέμισαν» τον αερολιμένα του Ελληνικού προκειμένου να υποδεχτούν τον «μάγο» που έμελλε να μείνει για πάντα στις καρδιές των απανταχού Ολυμπιακών.

Ο Τζιοβάνι έμεινε στην ομάδα του Πειραιά ως το 2005 και αγαπήθηκε όσο ελάχιστοι από τον κόσμο των «ερυθρόλευκων» όχι μόνο γιατί τους χάρισε 6 πρωταθλήματα σε 7 χρόνια , αλλά γιατί τους προσέφερε και κάποιες μαγικές στιγμές οι οποίες μνημονεύονται και θα μνημονεύονται για χρόνια.
Από το επικό 3-3 με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ για το Champions League, μέχρι το «ξεφτίλισμα» στον Φαρίντ Μοντραγκόν κόντρα στη Γαλατασαράι, ο Τζιοβάνι είναι ότι πιο κοντινό στη μαγεία έχει πατήσει στα ελληνικά γήπεδα.

 

Ο Τζιοβάνι Σίλβα Ντε Ολιβέιρα είναι ο τρίτος σε συμμετοχές ξένος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού με 129 πίσω από τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και τον Χούλιο Λοσάντα.

Google+ Linkedin