Σήμερα Κυριακή 1η Νοέμβρη τιμώνται «Οι αλύγιστοι του Μωριά» στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Κορίνθου

                                Κυριακή 1η Νοεμβρη 2015, ώρα 6:00 μμ 

                               Αίθουσα εκδηλώσεων δημαρχείου Κορίνθου

Η Τομεακή Οργάνωση Κορινθίας της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση – παρουσίαση του λευκώματος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ για τους αλύγιστους που εκτελέστηκαν με απόφαση του έκτακτου στρατοδικείου της Τρίπολης, την περίοδο 1946-1949. Το λεύκωμα θα παρουσιάσει ο Τάσος Αντωνίου, γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας, ποιήματα και προβολή φωτογραφικού υλικού.

«Οι αλύγιστοι του Μωριά» είναι μια ειδική έκδοση της Επιτροπής Πελοποννήσου του ΚΚΕ αφιερωμένη στους εκτελεσμένους αγωνιστές κατά τον Εμφύλιο,με απόφαση του έκτακτου Στρατοδικείου της Τρίπολης. 

Το αρχειακό υλικό αποτελείται από συλλογή ντοκουμέντων,είναι μια καταγραφή ηρωικών γεγονότων, τραγικών ανθρώπινων στιγμών, πολύ βαθιών συναισθημάτων, αλλά και απίστευτης σκληρότητας του Κράτους, που φοράει τη στολή του στρατοδίκη και ενεργώντας μέσα στη μέθη της δύναμης, στον πανικό της ανασφάλειας και στη σκιά των δικών του ενοχών, διαπράττει κακουργήματα ανείπωτης αγριότητας και μόνιμης καταισχύνης. 

Οι ιστορίες που ξετυλίγονται στο λεύκωμα συνοπτικά, σίγουρα θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν με πολύτιμο αρχειακό υλικό όλες τα μορφές της Τέχνης και να συγκινήσουν ανθρώπους από όλο το δημοκρατικό φάσμα.

Συστήνεται ανεπιφύλακτα. 

* «Οι αλύγιστοι του Μωριά» εντάσσονται  στις πρωτοβουλίες του ΚΚΕ με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων του. 

Google+ Linkedin