«Πόση ακόμη έρευνα χρειάζεται για νεκρούς Ρομά …»

«Πόση ακόμη έρευνα χρειάζεται για νεκρούς Ρομά …»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ», με αφορμή τον θάνατο του 17χρονου Ρομά, μετά από αστυνομική καταδίωξη το βράδυ του Σαββάτου (11/11) στην Θήβα.
Παράλληλα, η Συνομοσπονδία αναρωτιέται «πόση ακόμη έρευνα χρειάζεται για νεκρούς Ρομά μέχρι να αποφασίσουμε ως κράτος και ως κοινωνία να αντιμετωπίσουμε προληπτικά και με θάρρος τον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία», ενώ κλείνοντας, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους οικείους του παιδιού για τον χαμό του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά:

«Δεν έχουμε άλλα λόγια που να μπορούν να περιγράψουν την οργή και την θλίψη μας.
Μεσάνυχτα Σαββάτου 11/11/2023 προς Κυριακή 12/11/2023, 17χρονος Ρομ έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά, έπειτα από καταδίωξη. Ένα ακόμα όπλο στράφηκε εναντίον ενός Ρομ, υπό συνθήκες που «ακόμη ερευνώνται».
Πόση ακόμη έρευνα χρειάζεται για νεκρούς Ρομά μέχρι να αποφασίσουμε ως κράτος και ως κοινωνία να αντιμετωπίσουμε προληπτικά και με θάρρος τον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία, για να μην θρηνεί σήμερα ακόμα μια οικογένεια;
Ένα πάθημα (Νίκος Σαμπάνης 2021), που έγινε πάθημα (Κώστας Φραγκούλης 2022) και ξαναγίνεται πάθημα σήμερα. Πάντα για Ρομά.
Ελπίζουμε ειλικρινά να είναι το τελευταίο και θα εργαστούμε εντατικά για αυτό.
Η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ» εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του παιδιού και είναι δίπλα τους».

Google+ Linkedin