Πόλος έλξης εναλλακτικού τουρισμού ο ορεινός δήμος Σικυωνίων

Νέες αναρριχητικές διαδρομές στη Στυμφαλία

Πέντε νέες διαδρομές στο βράχο της Φρύγανης και εφτά στο Πεδίο του Μύλου (Κεφαλάρι) αποφασίστηκε να διανοιχθούν προκειμένου να συμπληρώσουν τις ήδη υπάρχουσες αναρριχητικές διαδρομές που προσελκύουν πλήθος αναρριχητών και φυσιολατρών από όλον τον κόσμο.

Υπογράφηκε πριν λίγες μέρες από το δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο, η σύμβαση για τη διάνοιξη νέων αναρριχητικών διαδρομών στην περιοχή της Στυμφαλίας. Η σύμβαση προβλέπει την οριοθέτηση και διάνοιξη 12 νέων αναρριχητικών διαδρομών από τον έμπειρο αναρριχητή Άρη Θεοδωρόπουλο, γνωστό στο πανελλήνιο για τις δράσεις του και τις ικανότητές του.
Ο έμπειρος αναρριχητής θα προβεί στον έλεγχο και την επιλογή των βράχων για τη διάνοιξη πέντε νέων διαδρομών στο βράχο Φρύγανη και εφτά νέων διαδρομών στο πεδίο Μύλος. Θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός των βράχων από σαθρά κομμάτια και βλάστηση και οι διαδρομές θα ασφαλιστούν. Συγκεκριμένα θα τοποθετηθούν ανοξείδωτες ασφάλειες και ρελέ στο τέλος κάθε διαδρομής.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημάρχου Σικυωνίων Σπύρου Σταματόπουλου η διάνοιξη και νέων αναρριχητικών διαδρομών στοχεύει στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού στα ορεινά διαμερίσματα του δήμου, η οποία θα φέρει ποικίλα οφέλη στην τοπική οικονομία με τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος, την επέκταση της τουριστικής περιόδου, την αύξηση της επισκεψιμότητας και την ανάδειξη της περιοχής.
Εξάλλου, υπογράμμισε ο δήμαρχος Σικυωνίων, ο μικρός χρόνος πρόσβασης από την Αθήνα μας δίνει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα το οποίο είμαστε αποφασισμένοι να εκμεταλλευτούμε και να αναδείξουμε τα φυσικά χαρακτηριστικά της Στυμφαλίας και του Φενεού, τα οποία θα καταστήσουν τα ορεινά διαμερίσματα του δήμου σε κέντρα εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Google+ Linkedin