Πρωτότυπος διαγωνισμός ζωγραφικής σε μάσκα

Πρωτότυπος διαγωνισμός ζωγραφικής σε μάσκα

«Η σωστή χρήση μάσκας προστατεύει σημαντικά, εμάς και τους γύρω μας, από τη μετάδοση του νέου κορωνοϊού. Ακόμη και αν κάποιες φορές η μάσκα μας δυσκολεύει, είναι απαραίτητη. Και μπορεί να είναι και όμορφη!»

Με αυτό το μήνυμα το Ινστιτούτο Prolepsis διοργανώνει τον πρωτότυπο διαγωνισμό #imaskamou στον λογαριασμό του (@prolepsis.gr) στο Instagram, με τον οποίο καλεί όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, να ζωγραφίσουν τη μάσκα που τους εκφράζει. Από τον διαγωνισμό θα αναδειχθούν δύο νικητές και οι οποίοι θα λάβουν ως έπαθλο από ένα tablet.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν είτε να κατεβάσουν το περίγραμμα της μάσκας από τον σύνδεσμο ΕΔΩ , ή να σχεδιάσουν οι ίδιοι μία, μέσα σε σχήματα ορθογώνιου παραλληλόγραμμου διαστάσεων 18 x 9,5 cm, και να ζωγραφίσουν το δικό τους σχέδιο σε αυτή.

Το σχέδιο πρέπει να είναι πρωτότυπο, χωρίς προσβλητικό περιεχόμενο. Επίσης δεν πρέπει να προσβάλει πνευματικά δικαιώματα άλλου προσώπου/καλλιτέχνη.

Εν συνεχεία θα πρέπει να φωτογραφίσουν ή να σκανάρουν τη ζωγραφισμένη μάσκα τους και να ανεβάσουν τη φωτογραφία υψηλής ανάλυσης του σχεδίου στο Instagram με hashtag #imaskamou. Στη συνέχεια θα πρέπει να στείλουν την ίδια φωτογραφία και το ονοματεπώνυμό τους με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση info@prolepsis.gr και θέμα #imaskamou. Τέλος, οι συμμετέχοντες πρέπει να «ακολουθήσουν» (να κάνουν follow) τον λογαριασμό του Ινστιτούτου (@prolepsisgr) στο Instagram.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας. Σε περίπτωση που θέλουν να συμμετέχουν νεότερα άτομα, θα πρέπει να διαθέτουν έγγραφη συγκατάθεση και αποδοχή του γονέα. Κάθε προφίλ χρήση μπορεί να συμμετέχει μόνο μία φορά στον διαγωνισμό. Ο διαγωνισμός λήγει στις 10 Σεπτεμβρίου.

Η επιλογή του πρώτου νικητή θα γίνει από την κριτική επιτροπή ειδικών στον χώρο των εικαστικών η οποία θα αξιολογήσει όλα τα σχέδια. Ο δεύτερος νικητής θα επιλεγεί από μηχανισμό τυχαίας κλήρωσης. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 18 Σεπτεμβρίου.

Google+ Linkedin