Προληπτικά μέτρα στο Δήμο Σικυωνίων για τον κορωνοϊό– Κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα

Προληπτικά μέτρα στο Δήμο Σικυωνίων για τον κορωνοϊό– Κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο δήμος Σικυωνίων με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας, στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και με γνώμονα την προάσπιση της δημόσιας υγείας προχωρά στις παρακάτω ενέργειες πρόληψης:

Αναβολή όλων των προγραμματισμένων εκδηλώσεων του δήμου Σικυωνίων που προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν σε δημοτικούς χώρους. Επιπλέον, καλεί όλους τους συλλόγους και πολιτιστικούς φορείς να αναβάλουν και αυτοί τις όποιες εκδηλώσεις έχουν προγραμματίσει σε ιδιωτικούς χώρους. Ο περιορισμός ισχύει έως 15 Μαρτίου με επαναξιολόγηση της κατάστασης και λήψη νεότερης απόφασης.

Το κλείσιμο των ΚΑΠΗ από το Σάββατο 07/03/2020 έως και την Κυριακή 15/03/2020 με γνώμονα την προστασία των μελών των ΚΑΠΗ, αφού σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα οι ηλικιωμένοι είναι πιο ευάλωτοι στη νόσο.

Την διακοπή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης για την Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 προκειμένου να απολυμανθούν προληπτικά οι χώροι.

Τέλος, ο δήμος Σικυωνίων εκτελεί ήδη απολυμάνσεις σε όλα τα δημοτικά κτήρια (Δημαρχείο, Κέντρο Υγείας, Κλειστά Γυμναστήρια, Πολιτιστικό Κέντρο, κ.ά.) ενώ έχει υποβάλλει αίτημα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, για προμήθειες αντισηπτικών για όλες τις υπηρεσίες, τις δομές και τα σχολεία του δήμου.

Παράλληλα, γίνεται εκτεταμένη προώθηση ενημερωτικού υλικού του υπουργείου σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου.

Σε καμία περίπτωση ο δήμος μας δεν υποκαθιστά τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες, τις οδηγίες των οποίων πρέπει όλοι οι πολίτες να ακολουθούν απαρέγκλιτα.

Καλούμε τους δημότες μας να παραμείνουν ψύχραιμοι και να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα πρόληψης και ατομικής υγιεινής καθώς όπως επισημαίνουν και οι ειδικοί επιστήμονες αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Google+ Linkedin