ΠΟΥ: Να μην τραβήξει καμία χώρα το πόδι από το πετάλι

ΠΟΥ: Να μην τραβήξει καμία χώρα το πόδι από το πετάλι

Ο ΠΟΥ ζητά να επικεντρωθούν οι χώρες στην αποτροπή δεύτερου κύματος κορονοϊού, την ώρα η COVID-19 έχει μολύνει περισσότερους από επτά εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο και έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 400.000 από αυτούς

Να συνεχίσουν τις προσπάθειες για την αναχαίτιση του κορονοϊού προτρέπει όλες τις χώρες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, σημειώνοντας ότι η πανδημία επιδεινώνεται παγκοσμίως και ακόμη δεν έχει φτάσει στην κορύφωσή της στην κεντρική Αμερική.

«Έχουν περάσει πάνω από έξι μήνες από την αρχή της πανδημίας και δεν είναι τώρα η ώρα, για οποιαδήποτε χώρα, να τραβήξει το πόδι της από το πετάλι», είπε χαρακτηριστικά ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μέσω τηλεδιάσκεψης.
Ο επικεφαλής του προγράμματος αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων Δρ. Μάικ Ράιαν, ζήτησε τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας για την Κεντρική Αμερική όπου τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται.

Ο Ράιν είπε ότι είναι αναγκαίο τώρα να επικεντρωθούν οι χώρες στην αποτροπή ενός δεύτερου κύματος της ασθένειας που έχει μολύνει περισσότερους από επτά εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο και έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 400.000.

Google+ Linkedin