Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Βόχας: Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στον Ελληνικό Κινηματογράφο

Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Βόχας: Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στον Ελληνικό Κινηματογράφο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Βόχας: Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στον Ελληνικό Κινηματογράφο

Το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις υπό τον τίτλο «Σινέ-Ραφές: Το παλιό σου, καινούριο μου, με σκηνοθέτη το Χρόνο», στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζευγολατιού

Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Βόχας έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει και φέτος, για 21η φορά στο ετήσιο πολυθεματικό Φεστιβάλ του, διατηρώντας ζωντανό τον πάγιο στόχο του, δηλαδή την ανάδειξη και ενίσχυση της τοπικής καλλιτεχνικής παραγωγής, αλλά και την στήριξη νέων καλλιτεχνών και την ενθάρρυνση δημιουργικών συνεργειών. 

Φέτος, οι πολυθεματικές εκδηλώσεις μας έχουν τίτλο: «Σινε-Ραφές: Το παλιό σου, καινούριο µου, µε σκηνοθέτη το Χρόνο» και θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 28 (ώρα έναρξης 21:30) και την Κυριακή 29 Αυγούστου (ώρα έναρξης 21:00). Αποσκοπούν στην ανάδειξη του νεώτερου ελληνικού πολιτισµού, μέσω του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, κυρίως των δεκαετιών του ‘50, ‘60 και ‘70, όταν η εσωτερική µετανάστευση διαµόρφωσε το σύγχρονο αστικό περιβάλλον στη χώρα µας.

Θα παρουσιαστούν από τα χορευτικά τµήµατα του Συλλόγου µας χορογραφίες βασισμένες σε γνωστά τραγούδια του παλιού ελληνικού κινηματογράφου σε συνδυασμό µε αφήγηση η οποία θα ενισχύεται με αποσπάσματα από αγαπημένες ταινίες της εποχής εκείνης, µεταφέροντας τους θεατές πίσω στο χρόνο, µέσω οικείων και αγαπηµένων σκηνών.  Η εσωτερική µετανάστευση, η φτώχεια της επαρχίας, η εξωτερική µετανάστευση, τα πρώτα βήµατα στη διαµόρφωση του σύγχρονου ελληνικού αστικού περιβάλλοντος και πολιτισµού, θα χρησιµοποιηθούν ως αφετηρίες, µε στόχο να αναδειχθεί η αναγκαιότητα της κοινωνικής αλληλεγγύης, της άρσης κοινωνικών αποκλεισµών και του κάθε είδους ρατσισµού. 

Η πρώτη μέρα του Φεστιβάλ θα κλείσει με μουσική βραδιά από τον Άρη Σταύρου και το συγκρότημα ΔΙΑΠΑΣΩΝ η οποία θα είναι αφιερωμένη στον αξέχαστο Τόλη Βοσκόπουλο.

Η δεύτερη µέρα του Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με μια μουσική βραδιά από το συγκρότημα Μ51 των Νίκου Γεωργουσάκη και Γωγώς Χονδρογιωργάκη, όπου θα παρουσιαστούν τραγούδια Έντεχνα έως και παραδοσιακά «στην πρίζα»

Παράλληλα, και τις δύο µέρες του Φεστιβάλ θα λειτουργεί έκθεση εικαστικών έργων από τα Τµήµατα Εικαστικών του Συλλόγου µας.

Το πολυθεματικό Φεστιβάλ του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Βόχας τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, αλλά και του δήμου Βέλου-Βόχας και του ΝΠΔΔ «Ανέλιξη» του δήμου Βέλου-Βόχας. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη, όμως απαιτείται κράτηση στα τηλέφωνα: 6974583005, 6907174682 και 6974866576.

Στη διάρκεια των εκδηλώσεων εφαρμόζονται αυστηρά όλα τα πρωτοκόλλα COVID-19 (είσοδος με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ αντισωμάτων, υποχρεωτική χρήση μάσκας, κ.ά.). 

Σας περιμένουμε!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Βόχας

Google+ Linkedin