ΠΟΕ-ΟΤΑ : Με αφορμή τον κορωνοϊό η κυβέρνηση βρήκε την ευκαιρία να περάσει την ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιώτες

Να παρεμβαίνουν δυναμικά σε όποια προσπάθεια ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών δήμων καλεί τους εργαζόμενους η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της (δείτε ΕΔΩ), με αφορμή την σχετική ΠΝΠ, που προβλέπει ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιώτες λόγω κορωνοϊού: «Ακόμη και αυτή την δύσκολη ώρα, την στιγμή που οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα όλης της χώρας αδιαμαρτύρητα και με αυταπάρνηση, συνεχίζουν αδιάλειπτα την αποκομιδή των απορριμμάτων χωρίς πολλές φορές να έχουν τα προβλεπόμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.), με κίνδυνο της υγείας τους και των οικογενειών τους, το Υπουργείο Εσωτερικών αντί να προβεί στην άμεση ενίσχυση των εργαζομένων με μάσκες, γάντια, ειδικές στολές εργασίας, αντισηπτικά και όποιο άλλο αναγκαίο μέτρο, αντί να γίνουν άμεσα προσλήψεις έστω με την διαδικασία των έκτακτων αναγκών για την αντιμετώπιση της κρίσης, βρήκε την ευκαιρία να «προωθήσει» την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών προτρέποντας οι Δήμοι να αναθέσουν τις υπηρεσίες Καθαριότητας σε ιδιώτες!!!», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και προσθέτει: «Καλούμε τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έστω και αυτές τις δύσκολες ώρες σε επαγρύπνηση, εγρήγορση και ετοιμότητα, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει ιερά και όσια. Να ελέγχουν τις Προσκλήσεις σε κάθε συνεδρίαση των Οικονομικών Επιτροπών (Ο.Ε.) με τα θέματα προς συζήτηση και όπου διαπιστώνουν ότι επιχειρείται ιδιωτικοποίηση να παρεμβαίνουν δυναμικά ενημερώνοντας άμεσα την Ομοσπονδία.

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε σύγχυση και πανικό! Οι προεκλογικές υποσχέσεις της για εκχωρήσεις κερδοφόρων Δημοτικών υπηρεσιών σε μεγαλοεργολάβους και μεγαλοεπιχειρηματίες βρίσκουν «τοίχο». Τον «τοίχο» της αντίστασης των εργαζομένων που αγωνίζονται για τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με μοναδικό στόχο την προστασία του Δημοσίου συμφέροντος και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών», καταλήγει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Google+ Linkedin