Πετράκος – Δρούγκας: Ο Περιφερειάρχης οφείλει να παραδέχεται την ήττα του

Πετράκος – Δρούγκας: Ο Περιφερειάρχης οφείλει να παραδέχεται την ήττα του

Οι απαράδεκτες και διαλυτικές εικόνες ντροπής και ευτελισμού του ΠεΣυΠ, που εκτυλίχθηκαν χθες (Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020), μετά την ψηφοφορία για ίδρυση αναπτυξιακού οργανισμού (αντικατάστασης της Πελοπόννησος ΑΕ) κατά την οποία δεν εγκρίθηκε η πρόταση της Περιφερειακής Αρχής για συγκρότηση αναπτυξιακού οργανισμού, έχουν πέραν των προσωπικών ευθυνών των πρωταγωνιστών , ένθεν και εκείθεν, ως βασική αιτία το ότι ο Περιφερειάρχης δεν αποδέχθηκε την ήττα του.

Ο Περιφερειάρχης και η Περιφερειακή Αρχή απέδειξε ότι όταν δεν υπάρχει πραξικοπηματικός νόμος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο οποίος να μετατρέπει τη μειοψηφία σε πλειοψηφία όπως έγινε δηλαδή νωρίτερα, στην προηγούμενη συνεδρίαση κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, όπου κατά παράβαση των μαθηματικών, της λογικής και της δημοκρατίας οι είκοσι (20) που υπερψήφισαν τον προϋπολογισμό θεωρούνται από τον πραξικοπηματικό νόμο Μητσοτάκη ότι είναι περισσότεροι από τους 28 που τον καταψήφισαν!!! τότε επιδιώκει να κάνει διαδικαστικά πραξικοπήματα. Διότι η επιχείρηση να ξαναγίνει δεύτερη ψηφοφορία ήταν μεγάλο ατόπημα και επιχείρηση διαδικαστικού πραξικοπήματος. Ευθύνες πέραν του Περιφερειάρχη έχει σαφώς και ο Πρόεδρος του ΠεΣυΠ , ο οποίος οφείλει να καταλάβει ότι αν δεν σέβεται ο ίδιος τον θεσμικό του ρόλο, ουδείς θα τον σεβαστεί ως Πρόεδρο. Ο Πρόεδρος δεν είναι Πρόεδρος της παράταξης στην οποία ανήκει , αλλά Πρόεδρος όλου του Συμβουλίου και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάει.

Εμείς ,ως εκπρόσωποι της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» επειδή δεν θεωρούμε ότι κανένας σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα και επειδή έχουμε υποχρέωση να αποδίδουμε «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ», αφού δεν μας δόθηκε ο λόγος να διατυπώσουμε την άποψή μας στο ΠεΣυΠ, είμαστε υποχρεωμένοι να την γνωστοποιήσουμε στους πολίτες της Πελοποννήσου δια των ΜΜΕ. Κάτι που ο κ.Νίκας φοβάται να κάνει , γιατί δεν είναι μόνο τα όσα ειπώθηκαν στην χθεσινή συνεδρίαση , αλλά πρωτίστως η διαδικασία που ακολουθήθηκε. Όπως για παράδειγμα το ότι κατατέθηκαν δύο προτάσεις προς ψήφιση και επειδή δεν ψηφίστηκε η πρόταση του κ. Νίκα (άρα δεν πέρασε ) , έπρεπε να ξαναψηφίσουμε τις 2 προτάσεις !! Προφανώς μέχρι να “βρεθούν” οι απαραίτητες ψήφοι…

Αλήθεια κ. Νίκα , ποιον φοβάστε ;

Γιατί προφανώς κάποιον φοβάστε , για να σπέυδεται και να “κατεβάζεται” την μετάδοση της συνεδρίασης από το κανάλι που την μετέδιδε στο youtube !!

Γιατί ρίχνετε μαύρο στην ενημέρωση των συμπολιτών μας , όπως κάποιοι προκάτοχοί σας στην ΕΡΤ, για να μην υπάρχουν στοιχεία ; Στοιχεία που θα δείχνουν την ανυπαρξία ήθους , αξιοπρέπειας και τήρησης των κανονισμών και των νόμων .

Google+ Linkedin