Παπαγεωργίου: Σπάστε το “γύψο” απ’ τις «εν κρυπτώ» συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Σικυωνίων

Παπαγεωργίου: Σπάστε το “γύψο” απ’ τις «εν κρυπτώ» συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Σικυωνίων

Με ανοικτή επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σικυωνίων  ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Αλλαγής» Δημήτρης Παπαγεωργίου , ουσιαστικά εγκαλεί τον κ. Σκαρμούτσο για τον “γύψο” στην ενημέρωση των πολιτών που , έξω από κάθε δημοκρατική λογική , έχουν επιβάλει οι  «εν κρυπτώ» συνεδριάσεις του ανώτατου βουλευόμενου οργάνου του δήμου και θέτει ενώπιον των συνάδελφών του δημοτικών συμβούλων και της κοινωνίας των πολιτών την αυτονόητη απαίτηση να περιφρουρηθεί η κατοχυρωμένη θεσμικά αρχή του ΔΗΜΟΣΙΟΥ χαρακτήρα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ανοικτή επιστολή του Δημήτρη Παπαγεωργίου:

Προς τον κ.Πρόεδρο ΔΣ Δήμου Σικυωνίων,

κ.Πρόεδρε,

επί ένα έτος υφιστάμεθα όλοι τις συνέπειες της καραντίνας. 

Αποτέλεσμα τούτου είναι η τέλεση των δημοτικών συμβουλίων με παρουσία μόνο των δημοτικών συμβούλων στο δημοτικό θέατρο ή επί 6 μήνες σχεδόν αποκλειστικά με τηλεδιάσκεψη.

Δυστυχώς, είναι προφανές από τα επιδημιολογικά στοιχεία ότι αυτό θα συνεχιστεί επί μακρόν (είτε τηλεδιάσκεψη είτε κλειστές συνεδριάσεις).

Η προστασία της δημόσιας υγείας είναι σεβαστή, ΔΕΝ μπορεί να αντιβαίνει η μονιμότητα αυτής όμως την κατοχυρωμένη θεσμικά αρχή του ΔΗΜΟΣΙΟΥ χαρακτήρα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σας καλώ ΑΜΕΣΑ να δώσετε τη δυνατότητα στους δημοσιογράφους του Νομού να μπορούν να εισέλθουν στο διαδικτυακό χώρο (zoom) που συνεδριάζουμε, προκειμένου να ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ μέσω αυτών ο πολίτης για τις εξελίξεις στο Δήμο μας. 

Ομοίως από τώρα να αποφασίσουμε, όταν τα δημοτικά συμβούλια γίνουν με αυτοπρόσωπη συμμετοχή μόνο των δημοτικών συμβούλων στην αίθουσα του δημοτικού θεάτρου, να δοθεί η δυνατότητα επίσης στα δημοσιογραφικά σχήματα του Νομού να εγκαθιστούν κάμερες ζωντανής μετάδοσης του δημοτικού συμβουλίου. Η παρουσία της κάμερας μετάδοσης προφανώς δεν μεταδίδει τον ιό.

Δεν γίνεται για ένα-δύο χρόνια να πορευθούμε, και μάλιστα ως μοναδικός δήμος τουλάχιστον στο Νομό μας, απολύτως ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ από τους πολίτες. 

 

Κιάτο, 16-3-2021

Δημήτριος Φ.Παπαγεωργίου

Επικεφαλής συνδυασμού «Δύναμη Αλλαγής»

Google+ Linkedin