Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων: Η πρωτοβουλία #AnimalSolidarityGR του Υπουργείου Εσωτερικών

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων: Η πρωτοβουλία #AnimalSolidarityGR του Υπουργείου Εσωτερικών

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων η 4η Απριλίου και το Υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε στην ανακοίνωση της πρωτοβουλίας #AnimalSolidarityGR , μέσω της οποίας  καλούνται σε κοινή δράση επιχειρήσεις, φορείς, καθώς και πολίτες, εθελοντές και κτηνιάτροι που επιθυμούν να βοηθήσουν τόσο τα αδέσποτα όσο και τα δεσποζόμενα ζώα, τα οποία οι ιδιοκτήτες τους αδυνατούν να φροντίσουν,για όσο διαρκούν τα μέτρα περιορισμού του κορωνοϊού. 

Οι ανάγκες του #AnimalSolidarityGR, επικεντρώνονται στα εξής:

1. Ξηρά τροφή για γάτα και σκύλο.

2. Ειδική τροφή για ιπποειδή και παραγωγικά ζώα σε ανάγκη.

3. Κτηνιατρικές υπηρεσίες από κτηνιάτρους σε όλη την επικράτεια για παροχή έκτακτης βοήθειας σε ζώα.

4. Φάρμακα που χορηγούνται σε ζώα.

5. Μεταφορές αγαθών.

Η πρωτοβουλία για τη στήριξη των αδέσποτων μέσα από τον ιστότοπο animalsolidarity.gov.gr, ξεκινά σήμερα, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την προστασία των αδέσποτων ζώων.

Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν σε αυτές τις δύο δράσεις, συμπληρώνουν τα πεδία που βρίσκονται στη σελίδα «Θέλω να βοηθήσω» με τις λεπτομέρειες της προσφοράς και την αποστέλλουν στο υπουργείο Εσωτερικών. Η προσφορά μπορεί να έχει εθνικό ή τοπικό χαρακτήρα. Να αφορά δηλαδή μία συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή ή ολόκληρη τη χώρα. Μετά την απαραίτητη επαλήθευση από την αρμόδια ομάδα του υπουργείου, αναρτώνται στην πλατφόρμα οι προσφορές που έχουν σαφή και συγκεκριμένη περιγραφή.

Η ΚΕΔΕ ενημερώνεται καθημερινά για τις διαθέσιμες προσφορές και μεριμνά για την κατανομή τους στους κατά τόπους δήμους, ανάλογα με τις ανάγκες.

* Να υπενθυμίσουμε ότι στην ευρύτερη περιοχή του Κιάτου ,το κατάστημα  best friends ήδη έχει προχωρήσει σε μια σημαντική κίνηση ευθύνης και ανθρωπιάς (δείτε ΕΔΩ), προσφέροντας δωρεάν τροφή στα υιοθετημένα αδέσποτα – με μοναδική προϋπόθεση το πιστοποιητικό υιοθεσίας αδέσποτου ζώου.

Google+ Linkedin