Πέτρος Τατούλης : Δεν έχει τέλος η παρακμή….

Πέτρος Τατούλης : Δεν έχει τέλος η παρακμή….

Πέτρος Τατούλης : «Κύριε Νίκα, σταματήστε να λειτουργείτε την Περιφέρεια Πελοποννήσου σαν να είναι «το μαγαζάκι σας».

Δεν έχει τέλος η παρακμή….
Με λύπη διαπιστώνεται κάθε μέρα, πως τα μεγάλα προβλήματα της Πελοποννήσου, περνούν συστηματικά σε δεύτερη μοίρα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ένας υπόγειος σχεδιασμός ξεδιπλώνεται από την Περιφερειακή Αρχή Νίκα, προκειμένου να στήσει στην Πελοπόννησο ένα σύστημα, για να είναι το απόλυτο αφεντικό και να μην υπάρχει καμία δυνατότητα ελέγχου των αποφάσεων και των πράξεών του.
Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής (4-12-20) συζητήθηκε ένα θέμα με ιδιαίτερη σημειολογία. Ο κ. Νίκας, θέλοντας να πετύχει τον τελικό του στόχο δηλαδή να κλείσει την Αναπτυξιακή Εταιρεία Πελοπόννησος Α.Ε. και να πετάξει έξω από την Εταιρεία την Π.Ε.Δ., δηλαδή όλους τους Δήμους της Πελοποννήσου για να ικανοποιήσει ως φαίνεται κάποιο προσωπικό του απωθημένο, αλλά και να ισχυροποιήσει τη θέση του έναντι των άλλων ισότιμων αυτοδιοικητικών θεσμών της Πελοποννήσου, εισηγήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή τον στενό του συνεργάτη και πρώην αντιδήμαρχο Καλαμάτας κ. Σάκη Ηλιόπουλο να παρέχει νομικές συμβουλές … !! στις υπηρεσίες της Περιφέρειας, σχετικά με το δήθεν έλλειμμα της εταιρίας.
Ο κ. Νίκας απαξιώνοντας τους τέσσερις δικηγόρους που υπηρετούν με πάγια αντιμισθία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και διαθέτουν εξειδικευμένη γνώση για τα υπηρεσιακά ζητήματα της Περιφέρειας, με περισσό πολιτικό θράσος προτιμά τον τέως αντιδήμαρχό του. Για ποιο λόγο άραγε ο κ. Περιφερειάρχης προβαίνει σ΄ αυτή την επιλογή; Για ποιό λόγο αρνείται να περιμένει τον έλεγχο της ΠΕΔ, όπου είναι ισότιμος εταίρος με τα ίδια μετοχικά ποσοστά στην εταιρία Πελοπόννησος Α.Ε.; Ποιό θα είναι το φυσικό αντικείμενο της εργασίας που θα παρέχει ο κ. Ηλιόπουλος τη χρονική στιγμή που ο αντιπρόεδρος της εταιρίας δεν αναγνωρίζει κανένα έλλειμμα;
Αξίζει να σημειωθεί ότι για το ίδιο θέμα ορίσθηκε και δεύτερη ιδιώτης δικηγόρος, επίσης Μεσσηνιακής καταγωγής, στην οποίαν έχουν ανατεθεί πλήθος υποθέσεων που αφορούν σε υπηρεσιακά ζητήματα.
Κύριε Νίκα, σταματήστε να λειτουργείτε την Περιφέρεια Πελοποννήσου σαν να είναι «το μαγαζάκι σας» και υπηρετείστε με ευθύνη και σοβαρότητα το θεσμικό σας ρόλο.
Επειδή οι τακτικισμοί, οι ίντριγκες και οι συνομωσίες κούρασαν και σιγά –σιγά απαξιώνουν το θεσμό που η Περιφερειακή μας Αρχή κράτησε ψηλά και με τις δράσεις της και τις πρωτοβουλίες της, της προσέδωσε κύρος, καλούμε τον κ.Νίκα, να εργαστεί με ηρεμία, συστολή και να παραμερίσει τις μόνιμες εμπαθείς και ανεξήγητες συμπεριφορές που απογοητεύουν την κοινωνία.
Google+ Linkedin