Πάνω από 6.500 μετανάστες εργαζόμενοι πέθαναν στα εργοτάξια του Κατάρ για το Μουντιάλ 2022

Πάνω από 6.500 μετανάστες εργαζόμενοι πέθαναν  στα εργοτάξια του Κατάρ για το Μουντιάλ 2022

Θλιβερά στοιχεία φέρνει στο φως της δημοσιότητας το ρεπορτάζ του “Guardian” όσον αφορά στους μετανάστες εργάτες που έχουν χάσει τη ζωή τους στα έργα για την κατασκευή των γηπέδων στο Κατάρ ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Περισσότεροι από 6.500 εργάτες έχουν χάσει τη ζωή τους στο Κατάρ από το 2010, καθώς εργάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες στα γιγάντια κατασκευαστικά έργα που γίνονται στο Κατάρ, με την προοπτική της φιλοξενίας της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία στον πίνακα:

Στοιχεία από την Ινδία, το Μπανγκλαντές, το Νεπάλ και τη Σρι Λάνκα αποκαλύπτουν ότι 5.927 εργάτες από τις χώρες αυτές πέθαναν στο Κατάρ, από το 2011 έως το 2020, ενώ ακόμη 824 θανάτους αναφέρει έκθεση της πρεσβείας του Πακιστάν στην Ντόχα. Οι αριθμοί αυτοί, μάλιστα, αφορούν μόνο μετανάστες από τις συγκεκριμένες χώρες, τη στιγμή που στα εργοτάξια του Κατάρ δουλεύουν επίσης άνθρωποι από άλλα κράτη, κυρίως την Κένυα και τις Φιλιππίνες, ενώ δεν έχουν προσμετρηθεί οι τελευταίοι μήνες του 2020.

“Υπάρχει πραγματική έλλειψη σαφήνειας και διαφάνειας γύρω από αυτούς τους θανάτους”, δήλωσε η Μέι Ρομάνος, ερευνήτρια του Κόλπου για τη Διεθνή Αμνηστία για να προσθέσει ότι: “Υπάρχει ανάγκη για το Κατάρ να ενισχύσει τα επαγγελματικά του πρότυπα υγείας και ασφάλειας”.

Την ίδια στιγμή εκπρόσωπος της FIFA για το ίδιο δημοσίευμα σχολίασε: “Έχοντας λάβει πολύ αυστηρά μέτρα για την ασφάλεια και υγεία των εργατών, η συχνότητα των ατυχημάτων στις κατασκευές για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ είναι πολύ χαμηλή σε σχέση με άλλα αντίστοιχα πρότζεκτ σε όλο τον κόσμο”.

Google+ Linkedin