Ο υπουργός Παιδείας εγκαλεί τους καθηγητές για την αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης!

Ο υπουργός Παιδείας εγκαλεί τους καθηγητές για την αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης!

Δεν υπάρχει κανένα ηθικό έρμα, κανένα όριο στην απανθρωπιά που να μην έχει σπάσει αυτή η κυβέρνηση. Μπροστά στους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς Παλαιστίνιους συνεχίζει να μιλάει για τη “νόμιμη αυτοάμυνα” του Ισραήλ και να αποκαλεί” αντισημιτισμό” κάθε πράξη και δράση αλληλεγγύης στον λαό της Γάζας που σφαγιάζεται.

Σε μια απολύτως φρικτή και επικίνδυνη ανάρτησή του ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης, γράφει το ανήκουστο ότι ρόλος του σχολείου «δεν είναι το να διακρίνει τα θύματα της τρομοκρατίας ή ενός πολέμου σε αθώους και ενόχους» (!) και προσθέτει ότι «ο αντισημιτισμός -και κάθε μορφής τυφλός φανατισμός- είναι απέναντι στις αξίες που υπηρετούμε, γι’ αυτό και το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ήδη βρίσκεται στη διαδικασία υλοποίησης ενός εθνικού σχεδίου για την καταπολέμησή του, όπως έχει, εξάλλου, ήδη εξαγγελθεί στις προγραμματικές δηλώσεις».

Τρεις παρατηρήσεις:
Αλήθεια, αντιλαμβάνεται ο “άριστος” υπουργός της ψηφιακής επανάστασης τι λέει; Αν το σχολείο, στο οποίο η Ιστορία είναι εντός της διδακτέας ύλης, δεν διακρίνει του αθώους και τους ένοχους σε έναν πόλεμο… μήπως κατά τη γνώμη του υπουργού να σταματήσει να διακρίνει ότι ο ένοχος στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ο ναζισμός; Ο ναζισμός, ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω – εξολόθρευσε εκατομμύρια Εβραίους! — Να υποθέσουμε ότι το “εθνικό σχέδιο για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού” περιλαμβάνει την αθώωση του Ισραήλ για τη μαζική σφαγή των Παλαιστίνιων; Να υποθέσουμε ότι νομιμοποιεί για σχολική χρήση την εν ψυχρώ δολοφονία 4.000 παιδιών της Γάζας; — Να σκεφτούμε ότι θα δούμε πασπαλισμένη με “αριστεία”, “φιλελεύθερη Δύση” και “κοινοβουλευτισμό”, την φασιστικής έμπνευσης λογική “όποιος δεν είναι μαζί μου είναι εναντίον μου” να εξαπλώνεται νομίμως στα σχολεία;
Οι παραπάνω, δε, άθλια ανάρτηση έγινε μετά από συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη, με μέλη του προεδρείου του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου (ΚΙΣ), η οποία – άκουσον, άκουσον – πραγματοποιήθηκε «με αφορμή πρόσφατη ανακοίνωση της ΟΛΜΕ σχετικά με τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή».
Αυτό, άραγε, τι μπορεί να σημαίνει;
Ενοχλήθηκε το ΚΙΣ από τους καθηγητές;
Ενοχλήθηκε η κυβέρνηση και κάλεσε το ΚΙΣ προκειμένου ο ίδιος να δώσει διαπιστευτήρια ότι θα συμμορφώσει τους άτακτους καθηγητές ;
Θα πρέπει οι καθηγητές να απολογούνται, να ζητάνε την άδεια της κυβέρνησης, ίσως και του Ισραήλ, ίσως και των ΗΠΑ για να φωνάξουν “μη σκοτώνετε άλλα παιδιά”;
Ο Δημήτρης Ακτύπης, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, από το βήμα του συλλαλητηρίου στα Προπύλαια χαρακτήρισε “άθλιες” τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη περί αντισημιτισμού με αφορμή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας των καθηγητών. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας από το συλλαλητήριο στα Προπύλαια τόνισε: «Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες και ανιστόρητες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας που αλλοιώνουν τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας και ταυτίζουν τις μαζικές κινητοποιήσεις για να σταματήσει η σφαγή του Παλαιστίνιου λαού, να μην σκοτώνονται παιδιά, με αντισημιτισμό! Χιλιάδες εκπαιδευτικοί καθημερινά στις τάξεις παλεύουν απέναντι στο δηλητήριο του φασισμού υπερασπιζόμενοι τα μορφωτικά δικαιώματα όλων των παιδιών. Πρωτοστατούν στον αγώνα μέσα και έξω από τις τάξεις για να σταματήσει ο πόλεμος, με πρωτοβουλίες που αποκαλύπτουν και καταγγέλλουν τα εγκλήματα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. Καλούμε το υπουργείο Παιδείας να ανακαλέσει τις άθλιες αυτές δηλώσεις. Η ΟΛΜΕ θα απαντήσει με όλα τα μέσα στην αθλιότητα του υπουργού Παιδείας».

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, που προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού, ανέφερε τα εξής: «Η συνεχιζόμενη παράνομη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών εδώ και τόσες δεκαετίες από το Ισραήλ, η διαρκής εξόντωση αμάχων και παιδιών, οι καταδικαστέοι, απαράδεκτοι εποικισμοί και οι καθημερινοί εξευτελισμοί που υφίσταται ο λαός της Παλαιστίνης συνιστούν ένα διαχρονικό έγκλημα που συνεχίζεται. Καλούμε όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν σε όλες τις δράσεις και κινητοποιήσεις που γίνονται σε ένδειξη αλληλεγγύης στον επί δεκαετίες δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης. Κηρύσσουμε τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023 πανελλαδική ημέρα δράσης υπέρ του Παλαιστινιακού λαού. Καλούμε τις ΕΛΜΕ και τους/τις συναδέλφους να διοργανώσουν δράσεις αλληλεγγύης (εκδηλώσεις, κινητοποιήσεις κλπ.) στην Παλαιστίνη σε συνεργασία με Μαθητικά Συμβούλια και Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων. Για τον λόγο αυτό κηρύσσουμε 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 12 μ.-2 μ.μ.».

ΠΗΓΗ

Google+ Linkedin