Ο Σταματόπουλος απαντά στο MEGA για το θέμα του νερού στο Διμηνιό

Ο Σταματόπουλος απαντά στο MEGA για το θέμα του νερού στο Διμηνιό

Θέση για τις καταγγελίες ότι στο Διμηνιό και σε άλλες περιοχές του Κιάτου δεν υπάρχει πόσιμο νερό πήρε ο δήμαρχος Σικυωνίων, Σπύρος Σταματόπουλος, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Το πρόβλημα υδροδότησης στο Κιάτο και στο κάτω Διμηνιό έχει λυθεί εδώ και δύο χρόνια. Τα έργα συνεχίζονται και θα υδροδοτηθεί και το Διμηνιό και το διπλανό χωριό» είπε και συνέχισε:

«Είναι γνωστό σε όλους ότι το νερό δεν είναι κατάλληλο για πόση και δεν χρησιμοποιείται έτσι. Έως το 2022 θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα υδροδότησης και στο Διμηνιό. Για πόσιμο νερό κατασκευάστηκε άλλο δίκτυο που ρέει σε δέκα κεντρικά σημεία του Διμηνιού που οι κάτοικοι έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό. Έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό, απλώς δεν ρέει στις βρύσες τους» εξήγησε.

Όπως υποστήριξε, ανέλαβε έναν δήμο που δεν υδροδοτούνταν στο 100% με πόσιμο νερό, και ως τώρα «υδροδοτήσαμε το 95%».

Τέλος, ο δήμαρχος, σημείωσε ότι δεν γνωρίζει για την επέμβαση του εισαγγελέα για το θέμα. «Δεν μου έχει κοινοποιηθεί κάτι» είπε.

Επίσης έγινε αναφορά σε αιτιάσεις της κ. Ειρήνης Γαλάνη ότι τον περασμένο Μάρτη και Νοέμβρη νοσηλεύτηκαν δύο αδερφάκια (ανίψια της) σε ιδιωτικό θεραπευτήριο των Αθηνών , με πιθανολογούμενη αιτία την ποιότητα του νερού που ενδεχομένως ήπιαν.

Όπως και να ‘χει, βέβαια , το ζήτημα της υγειονομικής προστασίας των κατοίκων του Δημηνιού από το ακατάλληλο νερό , το σίγουρο είναι ότι δεν αντιμετωπίζεται «κουκουλώνοντας» το πρόβλημα , είτε αντιμετωπίζεται συμπτωματικά όταν για τον προσδιορισμό της ποιότητας του νερού σε επιδημίες, απαιτείται να λαμβάνεται το δείγμα όπως ακριβώς καταναλώνεται γιατί θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η μόλυνση του νερού από τα βακτήρια από το εξωτερικό της βρύσης και από οποιαδήποτε άλλο πρόσθετο εξάρτημα ή συσκευή. Επιπλέον πρέπει να αναζητηθούν συγκεκριμένες οδηγίες από το εργαστήριο που πραγματοποιεί την ανάλυση ή από άλλον ειδικό επιστήμονα για να διασφαλιστεί ότι έχουν συλλεχθεί τα κατάλληλα δείγματα.

Google+ Linkedin