Ο Σπύρος Καραβάς κριτικάρει με σκωπτική διάθεση την…κωλοτούμπα του Δημάρχου!

Ο Σπύρος Καραβάς κριτικάρει με σκωπτική διάθεση την…κωλοτούμπα του Δημάρχου!

Με ένα αιχμηρό Δελτίο Τύπου ο αρχηγός της δημοτικής παράταξης «Ορίζοντες Δημιουργίας» και υποψήφιος δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης , Σπύρος Καραβάς, κριτικάρει με σκωπτική διάθεση την αναγκαστική αναδίπλωση του δημάρχου Βλάση Τσιώτου ,στο θέμα της δημοπράτησης του έργου οδοποιίας ύψους €3,6 εκατομμυρίων του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και τον εγκαλεί να αιτιολογήσει προς τους συνδημότες του τον λόγο που τον οδήγησε στις αλλοπρόσαλλες ταχτικές καθυστέρησης ενός τόσο ζωτικής σημασίας έργου για τους αγρότες της περιοχής.

Παραθέτουμε αυτούσιο το Δελτίο Τύπου της δημοτικής παράταξης «Ορίζοντες Δημιουργίας»

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 20ης Φεβρουαρίου 2023 που διεξήχθη στο Δερβένι, τα θέματα προς συζήτηση ήταν αρκετά, αλλά την παράσταση έκλεψε… η κωλοτούμπα του Δημάρχου στο θέμα της δημοπράτησης του έργου της οδοποιίας.

Ο κ. Τσιώτος, λόγω της χρόνιας ενασχόλησης του με το βόλεϊ, γνωρίζει από κυβιστήσεις, άλλωστε  στην πολιτική του καριέρα και στην διαχείριση των θεμάτων του Δήμου έχει υποχρεωθεί σε πάρα πολλές κωλοτούμπες όπως λέμε στα χωριά μας.

Ευτυχώς η κωλοτούμπα που επέλεξε να κάνει αυτή την φορά είναι προς την σωστή κατεύθυνση και τη νομιμότητα. Αποφάσισε, δεν μπορούσε να κάνει και αλλιώς, να προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου οδοποιίας ύψους €3,6 εκατομμυρίων του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», όπως εδώ και χρόνια φωνάζουμε να πράξει.

Θα ήλπιζε κάποιος ότι θα βγει ο Δήμαρχος τουλάχιστον να το ανακοινώσει επίσημα, αλλά όλοι γνωρίζουμε όπως πόσο λίγος είναι στο να αναλαμβάνει τις ευθύνες του, πόσο μάλλον στις αποτυχίες. Επέλεξε να το πράξει έμμεσα χρησιμοποιώντας ως «λαγό» μια επερώτηση τμήματος της αντιπολίτευσης, που ήταν εξαφανισμένη εδώ και καιρό, και προέβει στην έμμεση παραδοχή περί αναγκαιότητας δημοπράτησης του έργου.

Φυσικά και δεν περιμέναμε να μας αναγνωρίσει ότι είχαμε δίκιο σε όσα προτείναμε εδώ και χρόνια, ώστε το έργο αυτή την στιγμή να είχε τελειώσει αντί ακόμα να συζητάμε γι αυτό.

Περιμένουμε ωστόσο ο κ Τσιώτος,  να απολογηθεί προς τους συνδημότες του για να αιτιολογήσει:

  • Το χρόνο που χάθηκε επιμένοντας σε λύσεις που ήταν εξόφθαλμα παράνομες και επέσυραν την αμφισβήτηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
  • Τον λόγο και την αιτία της προσφυγής έναντι της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου και την παρ’ ολίγον κατασπατάληση επιπλέον πόρων του δήμου.
  • Την λάσπη που τόσο καιρό εκτόξευε εναντίον της παράταξης μας ότι μπλοκάρουμε το έργο, ενώ στην ουσία έβαζε τα χέρια του και έβγαζε τα μάτια του.

Κύριε Δήμαρχε, εμείς έχουμε μάθει πριν πράξουμε οτιδήποτε να θέτουμε πρώτιστα το συμφέρον  του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, και όχι το συμφέρον των εργολάβων.

Η ανεπάρκεια σας και τα κωλύματα σας, μας άφησε τελευταίους πανελλαδικά στην υλοποίηση έργων του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Οι υπόλοιποι δήμοι και κυρίως οι όμοροι που έχουν κοινά προβλήματα αγροτικής οδοποιίας, έχουν από αρχές του 2022 δημοπρατήσει αντίστοιχα έργα και έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες τους!

Οι πρόεδροι των δημοτικών διαμερισμάτων ήθελαν και θέλουν την άμεση υλοποίηση του έργου της αγροτικής οδοποιΐας και εσείς εμπαίζετε τους αγρότες μας καθυστερώντας καθοριστικά ένα και πλέον χρόνο μετά.

Θυμίζουμε για άλλη μια φορά ότι ο δήμος Σικυωνίων ενέταξε πάνω από έξι (6) εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα έργα σε άλλο πρόγραμμα και ήδη δημοπρατεί, όταν εσείς εντάξατε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα Αγροτικής οδοποιΐας του Υπ. Γεωργίας έργα αξίας μόλις 500 χιλ. ευρώ!

Για το θέμα των λιμνοδεξαμενών, έργων ουσίας και απαραίτητων για την αγροτική παραγωγή,  ούτε λόγος αφού αγνοείτε ακόμα και την σημασία τους. Τόσο σας ενδιαφέρουν οι αγρότες μας.

Κάποια στιγμή πρέπει να κατανοήσετε κ. Τσιώτο ότι το συμφέρον των εργολάβων που προσφέρουν εκπτώσεις 5% σε απευθείας αναθέσεις, δεν ταυτίζεται με το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών, σας το έγραψε καθαρά το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Η ανεπάρκεια σας είναι αυτό που σας βάζει σε θέση να κυλιέστε στη λάσπη που εκτοξεύατε έναντι της παράταξης μας, κάνοντας κωλοτούμπες.

Τις ειρωνείες και τους χλευασμούς που εδώ και καιρό εκτοξεύατε εναντίον μας, έρχεται η ώρα που τώρα τους λούζεστε και μάλιστα με τον πιο επίσημο τρόπο.

Μαζί σας ο δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης γνώρισε την «ακινησία» και την απόλυτη απαξίωση, καθώς κάθε αναπτυξιακή λογική έχει παγώσει. Σας καλούμε έστω και τώρα να αντιληφθείτε ότι ο τόπος δεν αντέχει άλλη αναπτυξιακή οπισθοχώρηση και αδιέξοδες πολιτικές.

Ζητάμε αποτελεσματικό Δήμο, θέλουμε να τον αλλάξουμε και θα τον αλλάξουμε!

Google+ Linkedin