Ο Σον Κόνερι, το ποδόσφαιρο και η… Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Σον Κόνερι, το ποδόσφαιρο και η… Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Σον Κόνερι, εκτός από μεγαλοπρεπής ηθοποιός, στα νιάτα του ήταν και ποδοσφαιριστής. Μάλιστα, βρέθηκε μια ανάσα από τη μεταγραφή του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά η απάντησή του στον Ματ Μπάσμπι καθόρισε τόσο το δικό του μέλλον όσο και αυτό της 7ης τέχνης.

Η είδηση του θανάτου του αγαπημένου ηθοποιού, Σον Κόνερι, προκάλεσε θλίψη στον κόσμο του κινηματογράφου και όχι μόνο. Ο άνθρωπος που ενσάρκωσε πρώτος τον ρόλο του Άγγλου μυστικού πράκτορα Τζέιμς Μποντ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών.

Εκτός από την κινηματογραφική του επιτυχία και την κληρονομιά που αφήνει πίσω του, υπάρχει και μια ιστορία που ίσως δεν είναι γνωστή σε πολλούς. Κι αυτή έχει να κάνει με τη σχέση του με το ποδόσφαιρο. Ο θρυλικός ηθοποιός σε νεαρή ηλικία έπαιζε μπάλα σε τοπική ομάδα της Σκωτίας. Κι όχι απλά έπαιζε, αλλά έφτασε ένα βήμα από τη μετακίνησή του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Σον αγωνιζόταν στην Μπόνιριγκ Ρόουζ της Σκωτίας το 1950 στη θέση του δεξιού εξτρέμ. Παρόλο που δεν είχε ιδιαίτερες ποδοσφαιρικές ικανότητες, αρκετές ομάδες είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για να τον εντάξουν στο ρόστερ τους. Μεταξύ άλλων, η Ιστ Φάιφ είχε επιβεβαιώσει ότι ήρθε επίσημα σε επαφή για τη μεταγραφή του, χωρίς όμως να ολοκληρωθεί, ενώ υπήρχαν φήμες ότι ενδιαφερόταν και η Σέλτικ.

Πηγαίνοντας στο καλοκαίρι του 1953, η Μπόνιριγκ Ρόουζ έκανε περιοδεία στη Βόρεια Αγγλία, όπου αγωνίστηκε με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Όλντ Τράφορντ».

Σε αυτό το ματς φέρεται πως ο ο τότε τεχνικός των «κόκκινων διαβόλων», Ματ Μπάσμπι, εντυπωσιάστηκε από τον Κόνερι και μετά το τέλος του αγώνα, του πρότεινε να ενταχθεί στην ομάδα της Γιουνάιτεντ με συμβόλαιο 25 λιρών την εβδομάδα.

Ωστόσο, η απάντηση που έλαβε από τον Κόνερι ήταν αρνητική. Ο τότε 23χρονος έδωσε την εξής απάντηση:

«Ήθελα πάρα πολύ να δεχθώ, επειδή λάτρευα το ποδόσφαιρο. Αλλά ήξερα ότι ένας ποδοσφαιριστής μεγάλης κλάσης θα έχει τερματίσει την πορεία του στα 30 του και εγώ ήμουν ήδη 23. Αποφάσισα λοιπόν να γίνω ηθοποιός και αυτό αποδείχθηκε μια από τις πιο σοφές επιλογές της ζωής μου».

Αυτή η απόφαση, λοιπόν, έμελλε να αλλάξει τόσο το δικό του μέλλον όσο και τον κόσμο της 7ης τέχνης.

Google+ Linkedin