Ο Προκόπης Παυλόπουλος νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Με 233 ψήφους επί 295 παρόντων βουλευτών, εξελέγη απόψε στην Ολομέλεια της Βουλής, για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Προκόπης Παυλόπουλος. Ο κύριος Παυλόπουλος πρόκειται να είναι ο έβδομος στη σειρά Πρόεδρος της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας.

Η υποψηφιότητα του Πρ. Παυλόπουλου υποστηρίχθηκε από τις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, αλλά και της Νέας Δημοκρατίας. Απόντες ήταν οι βουλευτές, Ιωάννα Γαϊτάνη (ΣΥΡΙΖΑ), Κυριάκος Μητσοτάκης (ΝΔ), Γ. Μιχελογιαννάκης (ΣΥΡΙΖΑ) (έχει δηλώσει ασθένεια) και οι Αλ. Κοντός και Σ. Αναστασιάδης από την ΝΔ που απουσιάζουν στο εξωτερικό.

Οι κοινοβουλευτικές ομάδες του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ υποστήριξαν την υποψηφιότητα του Νίκου Αλιβιζάτου, η οποία απέσπασε 30 ψήφους, ενώ οι βουλευτές του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής ψήφισαν “παρών”.

Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα ορκιστεί αμέσως μετά τη λήξη της θητείας του νυν Προέδρου Κάρολου Παπούλια.

Π. Παυλόπουλος: Μέγιστο χρέος  απέναντι στον πολίτη και στο Σύνταγμα
Ως μέγιστο χρέος απέναντι στον πολίτη και στο Σύνταγμα αποδέχθηκε την εκλογή του από τη Βουλή ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, τον οποίο επισκέφθηκε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, για να του ανακοινώσει το αποτέλεσμα.

Το χρέος αυτό συμπυκνώνεται στον όρκο του Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε ο κ. Παυλόπουλος και έχει τέσσερεις άξονες: Την απαρέγκλιτη τήρηση του Συντάγματος χωρίς καμία έκπτωση, την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας, την προστασία των αδυνάτων και του δημοσίου συμφέροντος. «Υπεράσπιση για να βγούμε από τον εφιάλτη της κρίσης που ζούμε. Δίνουμε τον αγώνα μαζί με τους ευρωπαϊκούς λαούς, όχι μόνο για μας αλλά για την ίδια την Ευρώπη» σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.

«Ξαναγυρίζουμε στις ρίζες της που έθεσαν οι ιδρυτές της» πρόσθεσε και τόνισε ότι όπως δεν έκανε μέχρι τώρα εκπτώσεις αυτό και θα πράξει μέχρι την τελευταία ημέρα που θα βρίσκεται στο υψηλότερο αξίωμα της Πολιτείας.

Google+ Linkedin