Ο Αλέκος Πνευματικός “αδειάζει” τον Βασίλη Νανόπουλο και τον καλεί να ζητήσει ταπεινά συγνώμη

Με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο πρώην Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός “αδειάζει” τον  Βασίλη Νανόπουλο για τους  τρόπους που,όπως λέει, μετήλθε προκειμένου να αναρριχηθεί στην κατάληψη του δημαρχιακού θώκου και επικαλούμενος  την χθεσινή αμετάκλητη Δικαστική Απόφαση του Μονομελούς Πλημ/κείου Κορίνθου,που τον απαλλάσσει από την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης,καλεί τον σημερινό Δήμαρχο Κορινθίων να ζητήσει ταπεινά συγνώμη.

Διαβάστε το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του πρώην Δημάρχου Κορινθίων Αλέξανδρου Πνευματικού

Ο Βασίλειος Νανόπουλος του Δημητρίου και άλλοι δέκα έξη (16) υποψήφιοι (δημοτικοί και κοινοτικοί Σύμβουλοί) του κατά τις Δημοτικές εκλογές του 2014 απ’ την Δημοτική Ενότητα Άσσου – Λεχαίου υπέβαλαν την από 20-9-2014 μήνυσή τους εναντίον μου υπό την ιδιότητα μου ως Δημάρχου Κορινθίων με πρόσχημα την δήθεν συκοφαντική τους δυσφήμηση κατά την διάρκεια συνέντευξης μου προς τα Τοπικά Μ.Μ.Ε. την 28.7.2014.

Στην ουσία η ανωτέρα μήνυση υποβλήθηκε για λόγους εντυπωσιασμού, με σκοπό την δημιουργία κοινωνικής αναστάτωσης, σύγχυσης και αναταραχής των κατοίκων της άνω Δημοτικής Ενότητας, πράγμα το οποίο και πέτυχαν.

Με βάση την πιο πάνω μήνυση σχηματίστηκε η με στοιχεία ΑΒΜ: Ε 14/1158 και ΑΒΩ: Ε 14/120 ποινική δικογραφία και ασκήθηκε εναντίον μου ποινική δίωξη για συκοφαντική δυσφήμιση κατά συρροή.

Την 23/9/2019 εκδικάστηκε ενώπιον του Μονομελούς Πλημ/κείου Κορίνθου μετά από αναβολές η πιο πάνω υπόθεση που είχε ως αποτέλεσμα:
Να μετατραπεί η σε βάρος μου κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης κατά συρροή σε απλή δυσφήμηση, αφού κρίθηκε αμετάκλητα από το δικάσαν Δικαστήριο ότι αυτά που υποστήριζα ήταν αληθή και πραγματικά γεγονότα και όχι συκοφαντικά και ειδικότερα:
Κατηγορούμην, ότι αυτά που είχα δηλώσει στην πιο πάνω συνέντευξη της 28.7.2014, ότι δηλ. «……….. τα στελέχη του Νανόπουλου έβαζαν τις φωτιές στην χωματερή του Άσσου κ.λ.π. …….» ήταν ψευδή και συκοφαντικά καθώς και ότι ενώ γνώριζα ότι ήταν ψευδή, το έπραξα αυτό για να τα συκοφαντήσω.

Η κατηγορία αυτή της συκοφαντικής δυσφήμησης κατέπεσε σήμερα ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ που σημαίνει με απλά λόγια ότι αυτά που ισχυριζόμουν ότι δηλ. «……….. τα στελέχη του Νανόπουλου έβαζαν τις φωτιές στην χωματερή του Άσσου κ.λ.π. …….» ήταν πέρα για πέρα ΑΛΗΘΙΝΑ.

Στο σημείο αυτό να επισημάνω και να σημειώσω ότι ΠΟΤΕ δεν υποστήριξα ότι τις φωτιές τις έβαζαν οι συγκεκριμένοι Μηνυτές μου, τους οποίους, όπως δήλωσα και ενώπιον του Δικαστηρίου, σέβομαι απόλυτα και εκτιμώ, όμως αυτό δεν απαλλάσσει ορισμένα από τα υπόλοιπα στελέχη του Νανόπουλου, οι οποίοι πράγματι έβαζαν τις φωτιές, όπως άλλωστε δέχθηκε και το Δικαστήριο.

Μετά την κατά τ’ άνω μετατροπή της κατηγορίας από συκοφαντική δυσφήμηση σε απλή δυσφήμηση, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 8 παρ. 2 του Ν. 4411/2016, με δεδομένο ότι η απλή πλέον δυσφήμηση είχε τελεσθεί πριν την 31.3.2016, το Δικαστήριο έπαυσε την σε βάρος μου ποινική δίωξη.

Μετά την εκδοθείσα απόφαση την οποία είναι υποχρεωμένος να σεβασθεί ο κ. Νανόπουλος και η παράταξη του, αναμένω απ’ αυτόν, ως επικεφαλής του τότε συνδυασμού του, αφού αναλογισθεί την άνευ προηγουμένου κοινωνική αναστάτωση και αναταραχή που προκάλεσαν ορισμένα απ’ τα Στελέχη του και τα οποία με αμετάκλητη Δικαστική Απόφαση κρίθηκαν και χαρακτηρίστηκαν Εμπρηστές, να ζητήσει ταπεινά συγνώμη από όσους με τον τρόπο του μας διέβαλε χάρη του δικού του σκοπού, που δεν ήταν άλλος από την κατάληψη της εξουσίας.!!!

Κόρινθος 23.9.2019

Ο πρώην Δήμαρχος Κορινθίων
Αλέξανδρος Πνευματικός

Google+ Linkedin