Ομιλία Τσίπρα επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

Ομιλία Τσίπρα επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

Αλέξης Τσίπρας: Κύριε Μητσοτάκη, ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα; Εσείς ή οι Φουρθιώτηδες; Έχετε τελειώσει πολιτικά, αποτύχατε, παραιτηθείτε

«Τρεις μέρες συζήτησης απέδειξαν πόσο δικαιολογημένα είναι τα κύματα οργής και αγανάκτησης που διατρέχουν την ελληνική κοινωνία. Αποτύχατε με τεράστιο κόστος κοινωνικό, οικονομικό, ανθρώπινο», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολίασε ότι ο πρωθυπουργός είναι «κλεισμένος στη προστατευτική γυάλα των αυλοκολάκων της συμφοράς και των δημοσκόπων της χαράς» και ανέφερε πως «όταν ένας πρωθυπουργός γίνεται ανέκδοτο, αντικείμενο λοιδορίας και σαρκασμού, τότε ο πολιτικός αυτός έχει ήδη τελειώσει και απλά δεν το γνωρίζει ακόμη».

«Τη χώρα την κυβερνάτε εσείς ή οι Φουρθιώτηδες;»

Ο κ. Τσίπρας απηύθυνε σειρά ερωτημάτων προς τον κ. Μητσοτάκη περί «στενών σχέσεων» με τον Μένιο Φουρθιώτη «που κουβαλάει περισσότερες από 30 εκκρεμείς υποθέσεις με τη δικαιοσύνη και που επί των ημερών σας έγινε πρόσωπο επί των τιμών με 12 αστυνομικούς να τον φυλάνε».

Απευθυνόμενος προς τον κ. Γεραπετρίτη είπε ότι «είναι πραγματικά θλιβερό» για την ίδια τη δημοκρατία, «να εκβιάζεται ένας υπουργός, δεξί χέρι του πρωθυπουργού, από έναν άνθρωπο υπόδικο μ’ αυτή τη διαδρομή που έχει». Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό τον ρώτησε αν είναι σίγουρος για το «ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα; Την κυβερνάτε εσείς ή οι Φουρθιώτηδες;», προσθέτοντας ότι «είναι η πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου που η νύχτα διεισδύει στο Μέγαρο Μαξίμου».

Google+ Linkedin