Ξυλόκαστρο : Ο συμπαθής Φάνης βγήκε επιθετικά στο παιχνίδι των εντυπώσεων,αλλά συνελήφθη… οφσάιντ !

Ξυλόκαστρο : Ο συμπαθής Φάνης βγήκε επιθετικά στο παιχνίδι των εντυπώσεων,αλλά συνελήφθη… οφσάιντ !

Πρεμιέρα έκανε χθες Κυριακή,8 Σεπτέμβρη, το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξυλοκάστρου  – Ευρωστίνης με μοναδικά θέματα στην ημερήσια διάταξη την ανάδειξη του Προεδρείου του Σώματος και την εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Το «εναρκτήριο λάκτισμα» της ειδικής συνεδρίασης έδωσε ο πρωτεύσας σύμβουλος της πλειοψηφίας  Σπύρος Αποστολόπουλος ,που κατά τεκμήριο απολαμβάνει την εμπιστοσύνη των δημοτών, και συντόνισε , σύμφωνα με την εγκύκλιο  του Υπουργείο Εσωτερικών ,την εκλογική διαδικασία που ανέδειξε το νέο προεδρείο του ανωτάτου βουλευόμενου οργάνου του Δήμου.

Μετά την σχετική διαδικασία – που απείχαν οι “Ενεργοί Δημότες ” του κ. Κατσούλα –  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη ο καταξιωμένος δικηγόρος Νικόλαος Λάσκος. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Εμμανουήλ Αλογογιάννης και την θέση του Γραμματέα  – μετά την αναιτιολόγητη άρνηση του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Φάνη Μπρακούλια, να προτείνει υποψήφιο –  κατέλαβε ,ως μοναδικός προτεινόμενος του συνόλου των δημοτικών συμβούλων, ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Ιωάννης Σκέρος.

 Ο κ.Λάσκος αμέσως μετά την εκλογή του έδωσε το στίγμα του πώς θα κινηθεί ως πρόεδρος του  νέου Δημοτικού Συμβουλίου και με όπλο την πολυετή εμπειρία του στην αυτοδιοίκηση έδωσε το λόγο ,για ένα πρώτο τους μήνυμα, σε όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας. 

Παραδόξως όμως οι εν λόγω επικεφαλής αγρόν ηγόραζαν…επιδεικνύοντας  μια άλαλη στάση ,που τουλάχιστον δεν περιποιεί τιμή στο αξίωμα που κατέχουν !

Στα παραλειπόμενα από τη χθεσινή συνεδρίαση ,χωρίς να έχουμε την διάθεση να εμβαθύνουμε  στην όποια αυτοδιοικητική – πολιτική σκέψη μπορεί να έχει ο κ. Μπρακούλιας, εκτιμάμε ότι ο συμπαθής Φάνης βγήκε επιθετικά στο παιχνίδι των εντυπώσεων,αλλά συνελήφθη… οφσάιντ !

Αγαπητέ φίλε Φάνη,δεν μπορείς να μιλάς για αναγκαιότητα αναβάθμισης (χωροθέτησης) του Δημοτικού Συμβουλίου…για κουλτούρα συνεργασιών…και την ίδια στιγμή να απεμπολείς  το δικαίωμά σου να προτείνεις Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου ,γιατί ενδεχομένως ποντάρεις στο παράπλευρο κέρδος μιας αυταπάτης…που σε οδηγεί να φαντασιώνεσαι  ότι θα “κοντύνει” το αξιοποιήσιμο ράστερ  της πλειοψηφούσας παράταξης,επειδή ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου δεν δύνανται να οριστούν αντιδήμαρχοι !

Βεβαίως,εδώ οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών : σε περίπτωση που για οποιαδήποτε από τις υπό κάλυψη θέσεις μελών του προεδρείου του συμβουλίου δεν υπάρξει υποψηφιότητα προερχόμενη από την αντίστοιχη παράταξη,τότε καλείται το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να εκλέξει μεταξύ του συνόλου των δημοτικών συμβούλων τον προτεινόμενο για το αξίωμα για το οποίο δεν κατατέθηκε υποψηφιότητα.

Δυνητικά,λοιπόν,υποψήφιος για την θέση του Γραμματέα  θα μπορούσε να ήταν οποιοσδήποτε δημοτικός σύμβουλος προτεινόταν από την παράταξη του κ. Σπύρου Καραβά ή ακόμα και από τους  “Ενεργους Δημότες ” του κ. Κατσούλα που χθες υπεραμύνθηκαν της απλής αναλογικής ,καταγγέλλοντας τις νέες ρυθμίσεις της κυβέρνησης που έγιναν με πρόφαση τον κίνδυνο μη κυβερνησιμότητας των δήμων.

Αλήθεια, οι “Ενεργοί Δημότες ” του κ. Κατσούλα ,που θεωρητικά τουλάχιστον πιστεύουν ότι η απλή αναλογική διαπαιδαγωγεί στην κουλτούρα της σύνθεσης, της συνεργασίας και της συνευθύνης…γιατί δεν συμμετείχαν στη συγκρότηση ενός πλουραλιστικού προεδρείου που  εμβαθύνει τη δημοκρατία στην αυτοδιοίκηση και εξασφαλίζει με όσο το δυνατό γνήσιο τρόπο την αντιπροσωπευτικότητα των παρατάξεων,που έχουν προκύψει στο Δημοτικό Συμβούλιο με το σύστημα της απλής και ανόθευτης αναλογικής ;

Βεβαίως,η πολιτική ιστορία αυτού του τόπου έχει δείξει ότι η κουλτούρα συγκλίσεων δεν επιβάλλεται με κανένα  Νόμο ή με φληναφήματα του στυλ “απέχουμε γενικώς και αορίστως από όλες τις διαδικασίες” !

 Το σίγουρο είναι ότι στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, που μόλις ξεκίνησε…  θα κριθούν  όλοι προσωπικά, όπως και η στάση και η πολιτική της κάθε παράταξης.

Google+ Linkedin