Ξεκίνησε το 14ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Κόρινθος 2016»

Ξεκίνησε χθες 1η  Αυγούστου το 14ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Κόρινθος 2016» που διοργανώνεται από το Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας» σε συνεργασία με το δήμο Κορινθίων.

Το φεστιβάλ που θα διαρκέσει έως τις 10 Αυγούστου έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, με τη συμμετοχή δέκα θιάσων από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του 14ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Κόρινθος 2016» έχει οριστεί ο Θεόδωρος Εσπίριτου, σκηνοθέτης, θεατρολόγος και καθηγητής υποκριτικής, ενώ θα απονεμηθούν τιμητικά βραβεία, πρώτης, δεύτερης και τρίτης καλύτερης παράστασης, σκηνοθεσίας, μουσικής σύνθεσης, μουσικής επιμέλειας, σκηνικών, κοστουμιών, χορογραφίας, κίνησης, φωτισμού, α’ και β’ ανδρικού και γυναικείου ρόλου, έντυπου προγράμματος και αφίσας της παράστασης.

Επίσης, βραβείο θα δώσει και το κοινό που θα παρακολουθήσει όλες τις παραστάσεις του φεστιβάλ, ενώ εκτός συναγωνισμού θα συμμετέχει στο φεστιβάλ ο θίασος του Κορινθιακού Θεάτρου.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός ευχαρίστησε ,τόσο τον πρόεδρο του Κορινθιακού Θεάτρου «Βασίλης Ρώτας» Παύλο Καράγιωργα όσο και τον πρόεδρο του Συλλόγου των Κορινθίων Συγγραφέων Ιωάννη Μπάρτζη για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν για να αξιολογήσουν και να  επιλέξουν  μετά από πολύ κόπο και χρόνο τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις των υποψηφίων  θεατρικών σχημάτων. 

Τέλος έκλεισε την τοποθέτησή του λέγοντας πως, ο Δήμος Κορινθίων θα συνεχίσει να στηρίζει , όπως κάνει όλα αυτά τα χρόνια, το Φεστιβάλ  Θεάτρου του οποίου η δραστηριότητα συμβάλλει με τον καλύτερο τρόπο στα θεατρικά και εν γένει στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.

Google+ Linkedin