Ντίνα Νικολάκου:«Οι Βουλευτές οφείλουν να αντισταθούν στην αποχή και στη φυγομαχία»

Ντίνα Νικολάκου:«Οι Βουλευτές οφείλουν να αντισταθούν στην αποχή και στη φυγομαχία»

Ήταν αναμενόμενο για την επικείμενη κατάθεση Νόμου που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια να εκφράζονται διαφορετικές και αντικρουόμενες απόψεις.
Αυτό που δεν ήταν αναμενόμενο είναι η άποψη που εξέφρασε δημόσια στη συνέντευξη του ο κ. Πρωθυπουργός με την οποία προτρέπει τους Κυβερνητικούς Βουλευτές που δεν συμφωνούν με την ψήφιση του Νομοσχεδίου να απέχουν από την ψηφοφορία.
Οι πολίτες όταν καλούνται να ψηφίσουν τους εκπροσώπους τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο απαιτούν από αυτούς να εκφράζουν ελεύθερα τη γνώμη τους και να υπερασπίζονται με σθένος την άποψη τους ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ψήφιση Νομοσχεδίων που αφορούν κοινωνικά ζητήματα.
Την στάση της αποχής ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα την χαρακτήρισε ως «αξιοπρεπή» στάση! Προέτρεψε τους Βουλευτές να κρυφτούν και να φυγομαχήσουν!
Ακόμα πιο προκλητική θεωρώ αυτή τη δήλωση, αφού ο ίδιος χαρακτήρισε το συγκεκριμένο θέμα ως ζήτημα «συνείδησης»!
Ελπίζω και εύχομαι οι Ελληνίδες και Έλληνες Βουλευτές όλων των κομμάτων να σεβαστούν πρώτα απ’όλα τους πολίτες που τους ψήφισαν και στη συνέχεια τον όρκο που οι ίδιοι έδωσαν για την πιστή εφαρμογή του Συντάγματος και την τήρηση των καθηκόντων τους.
Να αγνοήσουν την προτροπή του κ. Μητσοτάκη και να μετέχουν στη ψηφοφορία εκφράζοντας ελεύθερα την άποψη τους είτε το ψηφίσουν, είτε το καταψηφίσουν.
Να αντισταθούν στην πολιτική πρακτική της αποχής και της φυγομαχίας και να αποδείξουν ότι μπορούν να ανατρέψουν τη βαθιά κρίση που διέρχεται ο Κοινοβουλευτισμός στη Χώρα μας.
Σε διαφορετική περίπτωση η ευθύνη ανήκει στους ίδιους.

Ντίνα Νικολάκου
Περιφερειακή Σύμβουλος

Google+ Linkedin