Νομοθετική πρωτοβουλία από το ΚΚΕ για δωρεάν μετάδοση των μηνυμάτων προστασίας της υγείας

Νομοθετική πρωτοβουλία από το ΚΚΕ για δωρεάν μετάδοση των μηνυμάτων προστασίας της υγείας

Νομοθετική πρωτοβουλία η οποία θα επιτάσσει την δωρεάν μετάδοση των μηνυμάτων για την πανδημία και την προστασία της δημόσιας υγείας από τα ΜΜΕ προαναγγέλλει το ΚΚΕ, καταγγέλλοντας την «απαράδεκτη καθυστέρηση της κυβέρνησης να δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ποσά που έλαβαν ΜΜΕ για τη μετάδοση μηνυμάτων περί του νέου κορονοϊού».

Απαράδεκτη χαρακτήρισε την καθυστέρηση της κυβέρνησης να δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ποσά που έλαβαν ΜΜΕ για τη μετάδοση μηνυμάτων περί του νέου κορονοϊού το μέλος της ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός, μιλώντας τη Δευτέρα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, ωστόσο, σχολιάζοντας το τηλεοπτικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε πως ξεχνάει τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, και ισοπεδώνει όλους τους δημοσιογράφους. Μάλιστα, «εξηγεί» το ατόπημα ως απόρροια των «δεσμών που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί τους», αλλά υπογράμμισε και πως υπάρχουν και δημοσιογράφοι προβοκάτορες που στοχοποιούν τους υγειονομικούς που κινητοποιούνται.

«Το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει τονίσει ότι τα μηνύματα που σχετίζονται με την προστασία της δημόσιας υγείας, πόσω μάλλον με μια πανδημία, θα πρέπει να είναι δωρεάν και να μην μεταδίδονται με όρους διαφημιστικής καμπάνιας. Σε κάθε περίπτωση η όποια δαπάνη για πληρωμή διαφήμισης στα ΜΜΕ θα πρέπει να γίνεται με όρους πλήρους διαφάνειας και αντικειμενικών κριτηρίων, χωρίς απαράδεκτους αποκλεισμούς και χωρίς επιδότηση ανύπαρκτων μέσων, που παραπέμπει σε συναλλαγή» αναφέρει την ίδια ώρα σε ανακοίνωσή του σχετικά με τη διανομή των χρημάτων της καμπάνιας για την πανδημία σε ΜΜΕ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστια ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση και πρέπει άμεσα να δώσει λόγο για τα χρήματα του ελληνικού λαού. Χωρίς, φυσικά, αυτό να αθωώνει προηγούμενες κυβερνήσεις, που ακολούθησαν παρόμοιες πρακτικές κι αξιοποίησαν ίδια μέσα» αναφέρει ακόμα η ανακοίνωση.

Όπως τονίζει το ΚΚΕ, προτίθεται άμεσα να καταθέσει ρύθμιση στη Βουλή για την αυστηροποίηση της σχετικής νομοθεσίας, έτσι ώστε τα πλήρη στοιχεία κάθε διαφημιστικής δαπάνης που διανέμεται σε ΜΜΕ και γίνεται από υπουργεία, φορείς του δημόσιου κι ευρύτερου δημόσιου τομέα, των ΔΕΚΟ κλπ, να δημοσιεύονται αμέσως κι υποχρεωτικά, για να είναι γνωστό ποιος πήρε και τι.

«Η μη συμμόρφωση θα συνεπάγεται κυρώσεις για τους υπευθύνους και τα ποσά θα αναζητούνται. Η ρύθμιση αυτή θα έχει αναδρομική ισχύ, έτσι ώστε να δοθούν στη δημοσιότητα με κάθε λεπτομέρεια τα ποσά που δόθηκαν σε ΜΜΕ από το κράτος την τελευταία δεκαετία τουλάχιστον. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του» καταλήγει η ανακοίνωση.

Google+ Linkedin