Να τον χαίρεστε κύριε δήμαρχε… αλλά είναι καιρός να πάει σπίτι του…

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Δημοτική Ενωτική Κίνηση Δήμου Σπάρτης” Βαγγέλης Βαλιώτης αναφέρεται στη στάση του Αντιδήμαρχου Δημήτρη Καπονικολού σχετικά με την 21η Απριλίου 1967.

Ο κ Βαλιώτης απευθύνεται στον Δήμαρχο Σπάρτης Πέτρο Δούκα:

“21η Απριλίου1967. 53 χρόνια έχουν περάσει από τη μέρα αυτή που στη συνείδηση του λαού μας έχει καταγραφεί σαν αποφράδα.

Να τον χαίρεστε κ. Δήμαρχε Σπάρτης.
Σε μια τέτοια μέρα, όπως η χθεσινή, που οι μνήμες είναι ακόμα νωπές για αυτές τις μαύρες μέρες της ιστορίας είναι απαράδεκτες τέτοιου είδους συμπεριφορές
Αν συμφωνείτε με τον αντιδήμαρχο σας τον αφήνετε να εκπροσωπεί τον Δήμο Σπάρτης και να προκαλεί τα δημοκρατικά αισθήματα των πολιτών.
Δεν μας προκαλεί ωστόσο εντύπωση κ. Δούκα μια και στο παρελθόν ανεχθήκατε φασιστικές – ρατσιστικές δράσεις του Αντιδήμαρχου , τώρα εμφανίζεται στα social media να γιορτάζει την απριλιανή χούντα.
κ. Δήμαρχε η σιωπή και η απραξία δεν είναι πολιτική πράξη, μάλλον με συμφωνία μοιάζει.
Είναι καιρός να πάει σπίτι του.
Γιατί:
Τέτοιες μέρες, το 1967 η ξενοκίνητη Χούντα των Συνταγματαρχών έβαλε τη χώρα σε “γύψο”, σε διεθνή απομόνωση και οδήγησε στην τραγωδία της Κύπρου.
Για να επιβληθούν χρειάστηκαν να χρησιμοποιήσουν βία, διώξεις, φυλακίσεις, εξορίες, δολοφονίες.
Οι διώξεις, οι φυλακές, οι εξορίες, τα βασανιστήρια και οι δολοφονίες δεν κατάφεραν να πνίξουν τη δίψα του λαού και της νεολαίας για δημοκρατία και ελευθερία.
Η αντίσταση του λαού μας δίδαξε ότι τις καλύτερες λύσεις στις μεγαλύτερες δυσκολίες, τις δίνει ο αγώνας για δημοκρατία, ελευθερία, κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.
Σήμερα μπροστά σε νέες πρωτόγνωρες δυσκολίες και προκλήσεις, είναι ανάγκη τη δημοκρατία να την προστατεύουμε από φανερούς και κρυφούς εχθρούς, όλοι μαζί, και ο καθένας χωριστά. Και να παλεύουμε για να γίνεται κάθε μέρα βαθύτερη, πιο ουσιαστική, αγκαλιάζοντας μαζί με τις ατομικές και πολιτικές ελευθερίες την ουσιαστική ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Αναμένουμε την αντίδρασή σας!!!”

Google+ Linkedin