Να ΄σαι καλά ρε Σπύρο…μας έκανες και γελάσαμε πάλι !!

Με φόντο τις κυβερνητικές παλινωδίες σχετικά με το ποιος θα έχει το κουμάντο στην διαχείριση των απορριμάτων της Πελοποννήσου,αλλά και τους μύδρους Τατούλη που κάνουν λόγο για «αλλόφρονες φωνές και αλλόφρονες παρουσίες» Δημάρχων…ο Δήμαρχος Σικυωνίων,Σπύρος Σταματόπουλος, καλεί αύριο ,Τετάρτη 3 του Φλεβάρη, σε δημόσια συνεδρίαση,τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης προκειμένου να γνωμοδοτήσουν (συνοπτικά) επί του προσχεδίου (δείτε ΕΔΩ) που αφορά το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης των Αποβλήτων .

 Άξιο υπογράμμισης είναι ότι για το συγκεκριμένο Τοπικό Σχέδιο  ΔΕΝ έχει προηγηθεί καμιά ουσιαστική διαβούλευση με τους πολίτες,όπως για παράδειγμα ηλεκτρονική διαβούλευση μέσω διαδικτύου κλπ. Επίσης είναι ηλίου φαεινότερον ότι ο δήμαρχος πιέζεται να το περάσει άρον άρον …ας είναι και copy-paste …αρκεί να διακατέχεται από την αντίληψη ενός “δήμου – επιχείρηση” που να μπορεί να αυξήσει και την ανύπαρκτη κοινωνική επιχειρηματικότητα στο Κιάτο !

Όλα αυτά φυσικά δεν γίνονται για να σταθούν εμπόδιο στα ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου… αυτά πλέον τα φροντίζει η Διυπουργική Επιτροπή Συντονισμού Μεγάλων Έργων (δείτε ΕΔΩ) που εμφανίζεται να διαπραγματεύεται εκ των υστέρων και κατά παράβαση της νομοθεσίας με την περιφέρεια Πελοποννήσου και τον προσωρινό ανάδοχο του έργου.


Το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης,που αύριο θα συζητηθεί,κατά βάσει έχει να κάνει με το στάδιο της αποκομιδής,της διαλογής και της μερικής αξιοποίησης των απορριμάτων (με τη διαδικασία της ανακύκλωσης) μέσα  από τη λεγόμενη «Κοινωνική Οικονομία». Εξάλλου και ο «Καλλικράτης» ορίζει σαφώς ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων είναι έργο των δήμων…όπως όμως επιτάσσουν οι ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες που έχουν μεθοδεύσει την  πολιτική ιδιωτικοποίησης της αποκομιδής,με όχημα τις λεγόμενες «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις» 

Γιαυτό και ο Σπύρος που στ’ όνειρά του επαναστάσεις πάντα αναζητεί…σιγοτραγουδώντας ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια που αφορούν την περίοδο των Δεκεμβριανών,το Γιούπι για-γιαετοιμάζεται να συγκρουστεί για ακόμα μια φορά με το “Σύστημα Τατούλη”,στήνοντας την δική του Κοιν.Σ.Επ. !

Ε, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε…και ο Σπύρος ξέρει να υπερασπίζεται το «ευρωπαϊκό κεκτημένο»…επί του προκειμένου χρησιμοποιώντας παρένθετα πρόσωπα ,ως δημοτική αρχή θα αυξήσει την κοινωνική επιχειρηματικότητα στο Κιάτο !

Να ΄σαι καλά ρε Σπύρο που μας έκανες και γελάσαμε πάλι !!

Η κ. Κούλα Μαυραγάνη.που προεκλογικά ξόρκιζε αυτές τις πρακτικές (δείτε ΕΔΩ) γιατί τώρα συμμετέχει και δεν καταγγέλλει αυτές τις ομάδες έργου που  αναιρούν εν τοις πράγμασι τον δημόσιο χαρακτήρα της διαχείρισης των απορριμάτων και την παραδίδουν στην κερδοφορία της “κοινωνικής” συμμετοχής ;

Τελοσπάντων,όπως θα έχετε καταλάβει..με συνοπτικές διαδικασίες έχουμε μια νέα Κοιν.Σ.Επ. εν όψει…γιατί έτσι αποφάσισαν οι φωστήρες της δημοτικής αρχής,παρότι οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα ΝΠΔΔ που υπάγονται σε ΟΤΑ δεν μπορούν να συμμετέχουν ως μέλη σε Κοιν.Σ.Επ. !

Εμείς ΔΕΝ έχουμε τίποτα με τις Κοιν.Σ.Επ. σώνει και καλά…όμως εύλογα μας γεννάται μια απορία : Άμα ρωτήσουμε τίνος είναι η συγκεκριμένη Κοιν.Σ.Επ θα μας πουν την αλήθεια ή υστερόβουλα θα μας παραπέμψουν στη Λαϊκή Συσπείρωση Σικυωνίων,γνωρίζοντας ότι η συγκεκριμένη δημοτική παράταξη έχει επαναπαυθεί στη “σιγουράντζα” του θεωρητικού πλαισίου του ΚΚΕ και δεν μπαίνει στον κόπο να αναρωτηθεί :

Τίνος είναι τα παιδιά που ίδρυσαν την Κοιν.Σ.Επ ;
Ποιος θα είναι ο ουσιαστικός εργοδότης των απασχολούμενων που ούτως ή άλλως ,σύμφωνα με το (Τ.Σ.Δ) Δήμου Σικυωνίων,θα ικανοποιούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου ;
Βάσει ποιου θεσμικού πλαισίου θα νομιμοποιούνται συνεργασίες με παρένθετα πρόσωπα,με το πρόσχημα της δήθεν αύξησης της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στο Κιάτο;
Ποιο νομοθετικό πλαίσιο προβλέπει απευθείας ανάθεση έργων σε Κοιν.Σ.Επ. ημετέρων ;

Κλείνουμε αυτή την ανάρτηση με το συμπέρασμα “δημιουργικής λογιστικής” που έβγαλαν οι “στυλίστες” της ομάδας έργου,σχετικά με το συνολικό κόστος διαχείρισης αποβλήτων για το Δήμο Σικυωνίων. Διαβάστε : “Με βάση το συνολικό κόστος διαχείρισης αποβλήτων για το Δήμο Σικυωνίων το έτος 2014, στα 1.117.147,76 € και το συνολικό βάρος των ΑΣΑ στους 7.406 tn, συμπεραίνουμε ότι το κόστος ΑΣΑ/tn είναι 150,8 €/tn ” και βγάλτε τα συμπεράσματά σας…

Google+ Linkedin