Νίκος Γόντικας: “Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις…”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμπληρώθηκαν τρεις μήνες διοίκησης της νέας Περιφερειακής Αρχής που πρόσκειται στη ΝΔ και είναι ενδεικτικά κάποια, που για πολλούς φαίνονται περίεργα.

Εκφυλιστικά φαινόμενα και τζαρτζαρίσματα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ομόφωνες όμως οι αποφάσεις στην Οικονομική Επιτροπή. Αλλάζουν μόνο τη δικηγορική εταιρεία που αναλαμβάνει τις σοβαρές υποθέσεις, μοιράζουν όμως τις υποθέσεις σε δικηγόρους των μεν και των δε, προεξοφλούν πιθανολογώντας και το τι θα γίνει στην εκδίκαση των υποθέσεων.

Όλα αυτά τα είχε προβλέψει η κ­­­α Νικολάκου σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής λίγο πριν παραδώσουν τη διαχείριση, λέγοντας ότι «θα είναι ομόφωνες οι αποφάσεις στη νέα Οικονομική Επιτροπή» «θα συνεννοούμαστε με τα μάτια».

«Δίνουν» τον έναν μετά τον άλλον στενούς συνεργάτες τους, οι προηγούμενοι στην Περιφερειακή Αρχή και σαν έτοιμοι από καιρό οι νέοι, αρπάζουν την ευκαιρία να κάνουν αλλαγές, να την πληρώνει, αν όχι ο τελευταίος, κάποιος μεσαίος τροχός της άμαξας. Να μένει στο απυρόβλητο η ακολουθούμενη πολιτική, και οι πολιτικές, και όχι μόνο, ευθύνες της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας. Τοποθετούν μάλιστα και Διευθυντή Οικονομικων της Περιφέρειας τον πρώην Διευθυντή του Γραφείου του κ Τατούλη.

Φέρνει ο κ Νίκας στο Περιφερειακό Συμβούλιο τις απαλλοτριώσεις σε Παλαιόχουνη Αρκαδίας και Σκάλα Λακωνίας που τόσα χρόνια πάλευε ο κ Τατούλης, για να γίνουν τα σκουπιδοεργοστάσια, επιλογή όλων των κυβερνήσεων – στην αρχή του ΠΑΣΟΚ μετά της ΝΔ, στη συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ  και τώρα πάλι της ΝΔ – και καταψηφίζονται από τον κ Τατούλη τον Δέδε και τον Μπουντρούκα!!! Απέχουν από την ψηφοφορία στην Οικονομική Επιτροπή για να παρθεί ομόφωνη απόφαση για τις απαλλοτριώσεις.

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ «ακροβατούν» στηρίζοντας τις πιο πολλές φορές τη νέα Περιφερειακή Αρχή της ΝΔ, κινδυνεύοντας να τους υπερφαλαγγίσει σε αντιπολίτευση για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ ο κ Τατούλης ή στήνουν ένα ψευτοαντιΝίκα μέτωπο με θιασάρχη τον κ Πετράκο της ΛΑΕ του Λαφαζάνη.

Όλα μεθοδευμένα για «να γλυτώσουν οι παλαιοί και να στεριώσουν οι νέοι».

Η ταύτισή τους και οι ψευτοαντιπαραθέσεις τους δεν είναι τυχαία. Είναι στελέχη της ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ,  έχουν την ίδια στρατηγική, υπηρετούν την ίδια πολιτική, ενίσχυσης του ρόλου των Περιφερειών, ως μέσο άσκησης της αντιλαϊκής πολιτικής σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε η οργανωμένη λαϊκή αντιπολίτευση μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο, απέναντι στις φιλομονοπωλιακές αντιλαϊκές πολιτικές.

Καλούμε τους εργαζόμενους τα πλατειά λαϊκά στρώματα να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να συμπορευτούν μαζί μας με το ΚΚΕ σε όλα τα επίπεδα.[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=-lFW7A7xqgk[/embedyt]

Google+ Linkedin