Νίκας : Περιφρόνηση των τοπικών κοινωνιών η μη εκπροσώπηση των Περιφερειών στα Δ.Σ. των δημόσιων νοσοκομείων

Νίκας : Περιφρόνηση των τοπικών κοινωνιών η μη εκπροσώπηση των Περιφερειών στα Δ.Σ. των δημόσιων νοσοκομείων

Τον παραγκωνισμό των Περιφερειών -και των τοπικών κοινωνιών ουσιαστικά- όσον αφορά το εξόχως ουσιαστικό θέμα της εκπροσώπησής τους στις διοικήσεις των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων επισήμανε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην τηλεσύσκεψη του Δ.Σ. της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), σήμερα Τετάρτη 27 Μαΐου.

Από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα αναφέρεται :

“Εθεσα ζητήματα που αφορούν στον ουσιαστικό ρόλο και λόγο των Περιφερειών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια υγεία. Δηλαδή, ενώ από τις Περιφέρειες διατέθηκαν εκατομμύρια ευρώ για τη συνδρομή των δημόσιων δομών υγείας στην πρόσφατη πανδημία, δεν αναγνωρίζεται ο ρόλος και ο λόγος των Περιφερειών, καθώς ούτε καν συμμετέχουν στις διοικήσεις των νοσοκομείων” σημείωσε ο Π. Νίκας υπογραμμίζοντας παράλληλα:

“Δυστυχώς, σε ό,τι αφορά τη σύνθεση των διοικήσεων των νοσοκομείων, τόσο με την προηγούμενη, αλλά και με τη σημερινή κυβέρνηση, αντανακλάται η πλήρης περιφρόνηση που υπάρχει προς τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες αρνούνται την εκπροσώπηση. Αρνούνται τη δυνατότητα έκφρασης των τοπικών κοινωνιών στα Δ.Σ. των νοσοκομείων, κι αυτό πρέπει να αλλάξει”.

Ο περιφερειάρχης, εξ άλλου, στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΝΠΕ έθεσα και ζητήματα δυσλειτουργιών “σε πάρα πολλά επίπεδα, οι οποίες οφείλονται στο υφιστάμενο προβληματικό θεσμικό πλαίσιο” όπως επισήμανε, αναφέροντας συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Google+ Linkedin