Νίκας για Μουρίκη: Μη τον παίρνετε στα σοβαρά , μια φαλτσοστεκιά έριξε ο Σωτήρης!

Νίκας για Μουρίκη: Μη τον παίρνετε στα σοβαρά , μια φαλτσοστεκιά έριξε ο Σωτήρης!

Μετά το πυρ ομαδόν που δέχθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Πελοπόννησος ΑΕ , Σωτήρης Μουρίκης , από το σύνολο της Πελοποννησιακής Επιμελητηριακής Κοινότητας και ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας αποδοκίμασε δημόσια τις πρόσφατες δηλώσεις του στενού του συνεργάτη , απευθύνοντας «θερμή παράκληση» προς τους προέδρους των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου να μην θεωρήσουν τις εκφρασθείσες απόψεις Μουρίκη ότι έχουν ουδεμία σχέση με τη σκέψη και την πρακτική της Περιφέρειας.

Στην επιστολή του ο κ. Νίκας αναφέρει:

«Τα Επιμελητήρια ως θεσμοί προσέφεραν και προσφέρουν πολύτιμες Υπηρεσίες στην κοινωνία μας. Η Περιφέρειας μας έχει επίγνωση της μεγάλης προσφοράς τους και γι’ αυτό συνεργάζεται και ποικιλότροπα στηρίζει τον επιμελητηριακό θεσμό».

Θερμά σας παρακαλώ να θεωρήσετε τις εκφρασθείσες απόψεις ότι ουδεμία σχέση έχουν με τη σκέψη και την πρακτική της Περιφέρειας.

Σαφέστατα η «επίγνωση» που επικαλείται ο κ. Νίκας δεν υποδηλώνει τίποτα άλλο από το να παραδέχεται δημόσια τον υπονομευτικό ρόλο του στενού του συνεργάτη κατά του επιμελητηριακού θεσμού , όπως προσδιορίζεται από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Αλλά και η «θερμή παράκληση» που απευθύνει προς τους προέδρους των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου δεν μπορεί παρά να εκληφθεί ως παραίνεση να μη παίρνουν στα σοβαρά τα λεγόμενα του διευθύνοντα συμβούλου της Πελοπόννησος ΑΕ !

Αυτό που μένει είναι να δούμε αν αυτή η αποστασιοποίηση ή ουδετεροποίηση του κ. Νίκα από τις δηλώσεις του στενού του συνεργάτη ,που ειρήσθω εν παρόδω είναι και πρώτος επιλαχόντας του συνδιασμού του στην Κορινθία , ανοίξει «τον ασκό του Αιόλου» στις σχέσεις Νίκα – Μουρίκη στην Πελοπόννησος ΑΕ ή θα φέρει ανεξέλεγκτες καραμπόλες ,διαταράσσοντας τις εύθραυστες ενδοπαραταξιακές ισορροπίες του συνδυασμού τους στην Κορινθία.

Η πρόσφατη άτυπη συνάντηση εργασίας του αντιπεριφερειαρχή Κορινθίας ,Τάσου Γκιολή ,με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας , Παναγιώτη Πιτσάκη , που έγινε σχεδόν ταυτόχρονα με την επιστολή Νίκα, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη , όταν μάλιστα λέγεται ότι έγινε με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη και ενδεχομένως κατ’ εντολή του Παναγιώτη Νίκα.

Όπως και να ‘χει πάντως, το τάιμινγκ αυτής της άτυπης συνάντησης δείχνει ότι η επίσημη θεσμική φωνή της περιφερειακής αρχής στην Κορινθία όχι μόνο δεν σφυρίζει αδιάφορα για την ανάμιξη δικών της στελεχών στα όσα τραγελαφικά μεθοδεύονται τελευταία με την άρνηση ψήφισης του προϋπολογισμού του Επιμελητηρίου Κορινθίας, αλλά διαχωρίζει και επίσημα τη θέση της από την εμφανή αδιαλλαξία Μουρίκη και τις όποιες υπονομευτικές πρακτικές  ενδεχομένως ακολουθεί , που αντικειμενικά στρέφονται κατά της αυτοτέλειας και ανεξάρτητης λειτουργίας των επιμελητηρίων γενικότερα.

Συμπερασματικά , λοιπόν , αν ο κ. Μουρίκης προσπάθησε με χτυπήματα κάτω από τη μέση στον επιμελητηριακό θεσμό να μπλοκάρει τον προϋπολογισμό του Επιμελητηρίου Κορινθίας , σίγουρα έκανε λάθος γιατί δεν υπολόγισε τους βασικούς κανόνες από το “παιχνίδι του λαού” , το μπιλιάρδο , που λένε ότι στα διεισδυτικά χτυπήματα κάτω από το κέντρο (κάτω απ τη μέση) η πορεία της μπίλιας στρέφεται προς τα πίσω , δηλαδή σου κάνει…γυριστό!

Εκτός αν φίλος μου ο Σωτήρης βολεύεται πολιτικά με την «θερμή παράκληση» Νίκα προς τους προέδρους των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου , που κοντολογίς λέει ότι: μη τον παίρνετε στα σοβαρά , μια φαλτσοστεκιά έκανε ο Σωτήρης – γνωστό και ως “τσαφ” !

Αν είναι έτσι τα πράγματα ,τότε άδικο θα έχει ο Καμπόσος αν στην επόμενη δήλωση Μουρίκη για την Πελοπόννησος ΑΕ μας θυμίσει το γνωστό τραγούδι του “Απροσάρμοστου”  Παύλου Σιδηρόπουλου , που ‘λεγε βρε Μπάμπη τι τρέχει εδώ και σου ‘λεγε φλου, φίλε μου όλα είναι φλου…

Google+ Linkedin