Νέο κείμενο-μανιφέστο της Πόλας Ρούπα μέσα από τη φυλακή

Με ένα μακροσκελέστατο κείμενο (δείτε ΕΔΩ) η προφυλακισμένη Πόλα Ρούπα επιχειρεί να κάνει ανάλυση του πολιτικο-οικονομικού συστήματος, αναφέρεται στην δράση του Επαναστατικού Αγώνα, στον θάνατο του Λάμπρου Φούντα, στη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη καθώς και σε ένα σχέδιο το οποίο, σύμφωνα με την ίδια, αφορούσε σε σειρά χτυπημάτων σε νευραλγικά σημεία του συστήματος.

Απευθυνόμενη στις διωκτικές αρχές που μελετούν τα ευρήματα μετά τη σύλληψή της, η Ρούπα γράφει: «Σε όλους αυτούς που έχουν πέσει πάνω από τα κείμενα και τα γραπτά μου και προσπαθούν να καταλάβουν τι σκόπευε να κάνει ο Επαναστατικός Αγώνας, τους δηλώνω πως για να το βρουν θα πρέπει να επιχειρήσουν μια βαθιά ανάλυση σχετικά με την οικονομική κατάσταση του καθεστώτος στην Ελλάδα σήμερα, συνυπολογίζοντας τα πιο ευάλωτα σημεία του, αυτά που θα λύγιζαν σε ένα μεγάλο χτύπημα και που μέσα από μια σειρά παρόμοιων χτυπημάτων θα καθιστούσε εφικτό να λυγίσει το καθεστώς συνολικά. Αν το βρουν, θα τους πω ‘μπράβο’».

Η Πόλα Ρούπα αναφέρει πως από παιδί γαλουχήθηκε ως επαναστάτρια και καταλήγει στο κείμενό της δηλώνοντας πως «αν μου έβαζε κάποιος το ερώτημα τι θα προτιμούσα, να ζήσω σε μια ασφαλή ζωή ή να πεθάνω για την επανάσταση, θα απαντούσα ανεπιφύλακτα το δεύτερο. Θα προτιμούσα να πεθάνω για την κοινωνική απελευθέρωση».

Google+ Linkedin