Νέα χρηματοδότηση ένα εκατομμύριο ευρώ για ανάπλαση πεζοδρομίων στο Κιάτο

Τα έργα εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο ανάπλασης του αστικού ιστού

Σε συνέχεια αντίστοιχων έργων ανάπλασης στην πλατεία Φιλλύρα και στην παραλιακή ζώνη, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, ο Δήμος Σικυωνίων εξασφάλισε νέα χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Πελοποννήσου.

Ο προϋπολογισμός του νέου χρηματοδοτούμενου έργου που αγγίζει το 1 εκατομμύριο ευρώ, αφορά στην ανάπλαση των πεζοδρομίων στις οδούς: Αστέρη Κοββατζή, Λυκούργου, οδού Ελ. Βενιζέλου από την οδό Πετμεζά έως τη γέφυρα του ποταμού Κυρίλλου και των καθέτων οδών Πετιμεζά και Παπαφλέσσα.

Τα νέα πεζοδρόμια θα γίνουν με όλες τις σύγχρονες βιοκλιματικά και ενεργειακά ορθές προδιαγραφές. Θα χρησιμοποιηθούν υλικά που ανακλούν το ηλιακό φως και έτσι προστατεύουν τον αστικό ιστό από το φαινόμενο της θερμικής νησίδας, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων, σε μια περιοχή που αποτελεί την καρδιά του Κιάτου και η οποία αποτελεί ζωτικό χώρο κίνησης των πεζών.

Επιπλέον στην ανάπλαση προβλέπεται η κατασκευή όδευσης τυφλών και ραμπών για την κίνηση ΑμεΑ, η εγκατάσταση φωτιστικών τύπου LED, αλλά και διακοσμητικών κολωνακίων, πρακτική που έχει ακολουθηθεί και σε άλλα σημεία της πόλης και λειτουργεί αποτρεπτικά στη στάθμευση αυτοκινήτων πάνω στα πεζοδρόμια. Τέλος, θα γίνει υπογειοποίηση των καλωδίων και απομάκρυνση των στύλων ηλεκτροδότησης έτσι ώστε να ενισχυθεί η καλαισθησία  της περιοχής.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος δήλωσε ικανοποιημένος και από τη νέα χρηματοδότηση που στοχεύει στην ανάπλαση του αστικού ιστού και εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά όλου του δήμου.

Google+ Linkedin