Μια ξεχωριστή κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό από την δημοτική ομάδα του Βλάση Τσιώτου

Μια ξεχωριστή κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό από την δημοτική ομάδα του Βλάση Τσιώτου

Η δημοτική ομάδα της Δημοτικής Αρχής  Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης,παρούσα από την πρώτη μέρα στην «πρώτη γραμμή» της μάχης κατά του κορονοϊού,προχώρησε σε μια ακόμη συμβολική κίνηση δημιουργίας αρχών κοινωνικής συνευθύνης ,προσφέροντας το ποσό των 2500 ευρώ στο Κέντρο Υγείας Ξυλοκάστρου, ώστε να μπορέσει να καλύψει έκτακτες και απαραίτητες ανάγκες του, σε αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Την συγκεκριμένη κίνηση “κοινωνικής συνευθύνης”  δημοσιοποίησε ,με ανάρτησή του στα social media ,ο δήμαρχος Βλάσης Τσιώτος καταθέτοντας παράλληλα τη δική του οπτική τόσο για την καθ’ υπόδειξη “πρωτοβουλία” των κυβερνητικών βουλευτών ,όσο και για την παραίνεση του προέδρου της ΚΕΔΕ προς τους Δημάρχους ,να καταθεσουν το 50% των αποδοχών τους σε κοινό λογαριασμό για την αντιμετώπιση του covid-19. Επίσης ο κ. Τσιώτος “πέταξε το γάντι” της κοινωνικής συνευθύνης και  στους κατέχοντες  λοιπά  θεσμικά αξιώματα, αιρετούς και μη.

Διαβάστε  την δημόσια τοποθέτηση  του Δημάρχου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ,Βλάση Τσιώτου :

“Ως νέος δήμαρχος παρακολουθώ την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού να ζητήσει από τους βουλευτές την απόδοση της μισής τους αποζημίωσης για δύο μήνες ως συμβολική πράξη συμπαράστασης στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.

Παρακολουθώ επίσης την παραίνεση του Προέδρου της ΚΕΔΕ (Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας) προς τους Δημάρχους να πράξουν το ίδιο στέλνοντας με την σειρά τους ένα μήνυμα στήριξης προς όσους πλήττονται βαθύτατα αυτήν την περίοδο.

Αναμένω ως πολίτης παρόμοιες κινήσεις και από Γενικούς Γραμματείς φορέων του Δημοσίου, από Προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους δημοσίων επιχειρήσεων και θυγατρικών τους οι οποίοι λαμβάνουν ιδιαίτερα αξιόλογους μισθούς.

Οι Δήμαρχοι μικρομεσαίων Δήμων κάτω των 20.000 κατοίκων όπως ο δικός μας σε καμία περίπτωση δεν ανήκουν σε υψηλόμισθες κατηγορίες αιρετών ή δημοσίων στελεχών, καθώς αμείβονται λίγο υψηλότερα από έναν δημοτικό υπαλλήλο με αρκετά χρόνια υπηρεσίας, ενώ οι Αντιδήμαρχοι αμείβονται λιγότερο πολλές φορές από 1000 ευρώ.

Ανεξαρτήτως όμως των ανωτέρω, η δημοτική ομάδα της Δημοτικής Αρχής συναισθανόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης, τις τεράστιες ανάγκες που έχουν προκύψει στον τόπο μας και επιδιώκοντας να παρακινήσουμε όσους έχουν την δυνατότητα να μας μιμηθούν, αποφασίσαμε να προσφέρουμε το ποσό των 2500 ευρώ, στο Κέντρο Υγείας Ξυλοκάστρου ώστε να μπορέσει να προμηθευτεί τον κατάλληλο εξοπλισμό αντιμετώπισης της δύσκολης αποστολής την οποία έχει αναλάβει.

Με το ποσό αυτό πιστεύουμε ότι το Κέντρο Υγείας Ξυλοκάστρου θα μπορέσει να καλύψει έκτακτες και απαραίτητες ανάγκες του, προς όφελος των δημοτών και των επισκεπτών του Δήμου μας σε αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε”.

Google+ Linkedin