Μια ξεχωριστή Επιστημονική Ιατρική Εκδήλωση αφιερωμένη στην αείμνηστη ιατρό και συγγραφέα Σεβαστή Χαβιάρα – Καραχάλιου

Μια ξεχωριστή Επιστημονική Ιατρική Εκδήλωση – Αφιέρωμα θα λάβει χώρα την Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη και ώρα 19:00 στο Δημοτικό θέατρο του Δήμου  Σικυωνίων .
Την Εκδήλωση – Αφιέρωμα με τίτλο «ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ» συνδιοργανώνουν ο Δήμος Σικυωνίων,ο Ιατρικός Σύλλογος Κορίνθου,η Εταιρεία Ιατρικών Σπουδών Κορινθίας, η Ένωση Μικρασιατών Νεαπόλεως Κιάτου και είναι αφιερωμένη στην αείμνηστη  ιατρό και συγγραφέα Σεβαστή Χαβιάρα – Καραχάλιου

Η Σεβαστή Χαβιάρα-Καραχάλιου γεννήθηκε στη Χίο. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στην Οφθαλμολογία. Παντρεύτηκε στο Κιάτο τον Ω.Ρ.Λ./γο γιατρό Γιώργο Π. Καραχάλιο και άσκησε την Ιατρική αρχικά στην Αθήνα και μετά τον γάμο της στο Κιάτο. Απέκτησε τρία παιδιά. Τον Παναγιώτη, την Κωνσταντίνα (Τίνα) και τον Αντώνη. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την Ιστορία της Ιατρικής και υπήρξε αριστούχος διδάκτωρ του μαθήματος στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Έργα της, επιστημονικές μελέτες: Οφθαλμολογικές 16, ιατροκοινωνικές 12 και ιατροϊστορικές άνω των 200 (διακοσίων) που είναι δημοσιευμένες σε ειδικά περιοδικά εδώ και στο εξωτερικό. Έχει εκδώσει τη «Λαϊκή Ιατρική της Χίου» (1993), «Χιώτες οφθαλμίατροι στο α` μισό του αιώνα μας» (1984), «Το Ασκληπίειο της αρχαίας Τιτάνης» (διδακτορική διατριβή 1986), «Η ιατρική συνταγογραφία σαν ιστορική πηγή της εποχής της» (1996), «Χειρόγραφο συνταγολόγιο του ΙΘ` αιώνα από φαρμακείο της Χίου» (1995) κ.α. Παράλληλα ασχοληθηκε με το διήγημα, τη βιογραφία, τη βιβλιοπαρουσίαση και το χρονικό των Ιατρικών Συνεδρίων και επιστημονικών συναντήσεων. Υπηρξε πρόεδρος του Ιδρύματος Κορινθιακών Μελετών από της ιδρύσεώς του (1986) και πρόεδρος της συντακτικής επιτροπής του «Δελτίου» του Ιδρύματος. Μέλος 26 επιστημονικών εταιρειών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μέλος Δ. Σ. τεσσάρων επιστημονικών εταιρειών και μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού «Κασταλία» των ιατρών λογοτεχνών, μέλος της συντακτικής επιτροπής των περιοδικών εκδόσεων του Ομίλου Μελετητών της Ιστορίας της Ελληνικής Οφθαλμολογίας κ.α. Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας για τρεις συνεχείς θητείες (12 χρόνια)
Την εκδήλωση θα κλείσουν χορευτικά από την Ένωση Μικρασιατών Νεαπόλεως Κιάτου
Google+ Linkedin