Με ψήφους-δεκανίκια του Γιώργου Δεδε πέρασε κατά πλειοψηφία το τεχνικό πρόγραμμα της περιφέρειας Πελοποννήσου

Μετά από ονομαστική ψηφοφορία, υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το πρώτο τεχνικό πρόγραμμα της νέας περιφερειακής αρχής Πελοποννήσου,που όπως επισήμανε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας ουκ ολίγες φορές θα χρειαστεί να τροποποιηθεί, αφού πολλά θα εξαρτηθούν απ’ τις χρηματοδοτήσεις της κεντρικής διοίκησης.

Το εν λόγω τεχνικό πρόγραμμα ψήφισαν 21 παρόντες σύμβουλοι που προέρχονται από την παράταξη “Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο” του φιλοκυβερνητικού περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και αυτή του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Δέδε !

Αρνητικά ψήφισαν η παράταξη «Νέα Πελοπόννησος» του τέως περιφερειάρχη, Π. Τατούλη , όπως επίσης και οι παρατάξεις «Λαϊκή Συσπείρωση» και “Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου”

Συνολικά, 16 ήταν οι αρνητικές ψήφοι.Απουσίαζαν οι επικεφαλής των παρατάξεων, Μπουντρούκας Κάτσαρης και Τσεμπετζής. Με λευκό εκφράστηκε η παράταξη της κ. Λυμπεροπούλου.

Να υπενθυμίσουμε ότι το τεχνικό πρόγραμμα της περιφέρειας Πελοποννήσου προβλέπει χρηματοδοτήσεις από ιδίους πόρους, από ΚΑΠ, από ΠΔΕ, από υπόλοιπα προγραμμάτων, από ΚΑΠ πυρόπληκτων και από ενισχύσεις Υπουργείων.Συγχρόνως, προβλέπει και ένα ποσό για κάποια έργα βελτίωσης και συντήρησης στις 5 περιφερειακές ενότητες.

Να σημειώσουμε επίσης ότι με Δελτίο Τύπου (δείτε ΕΔΩ) που εξέδωσε η παράταξη του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Σύριζα , Γιώργου Δέδε, σε μια προσπάθεια να αιτιολογήσει την διαπλεκόμενη ψήφο της,ισχυρίζεται ότι “παρότι το τεχνικό πρόγραμμα συζητήθηκε σε συνθήκες εικονικής πραγματικότητας (αφού δεν είναι γνωστοί οι πόροι που διατίθενται από την Κυβέρνηση για τις Περιφέρειες ) το υπερψήφισε γιατί  εξασφάλισε τη δέσμευση του φιλοκυβερνητικού περιφερειάρχη ότι θα γίνει αναλυτική και ουσιαστική συζήτηση για το θέμα στις αρχές περίπου του νέου έτους !

Βεβαίως,ο κ. Δέδες ξέχασε να μας πει ότι στα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης δεν αναγνωρίζεται καμία επιστροφή ψήφου…

Google+ Linkedin