Με το «σώσον Κύριε τον λαόν σου» το πρώτο κουδούνι στα σχολεία

Με το «σώσον Κύριε τον λαόν σου» το πρώτο κουδούνι στα σχολεία

Ανήμερα της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού , όταν ψάλλεται το απολυτίκιο «σώσον Κύριε τον λαόν σου»,θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για επιστροφή των μαθητών στα θρανία ,φορώντας υποχρεωτικά μάσκα

Λίγες μέρες απομένουν μέχρι να ληφθεί η τελική απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων, στα οποία φέτος οι μαθητές θα επιστρέψουν, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και της αύξησης των κρουσμάτων στη χώρα μας, φορώντας υποχρεωτικά μάσκα.

Όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, «ο μέχρι σήμερα σχεδιασμός είναι την Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου, οι εκπαιδευτικοί να αναλάβουν υπηρεσία στα σχολεία τους και τη Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου, να ξεκινήσουν τα μαθήματα, μια εβδομάδα νωρίτερα από άλλες χρονιές». Η υπουργός Παιδείας τόνισε ωστόσο ότι η τελική απόφαση για την ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας των σχολείων θα ληφθεί την 1η Σεπτεμβρίου, αφού εξεταστεί η εξέλιξη της επιστροφής των εκδρομέων.

«Παρότι η έναρξη μαθημάτων είναι προγραμματισμένη για τις 7/9, ενδέχεται να υπάρξει κάποια παράταση. Στόχος είναι να περιοριστούν σημαντικά οι μετακινήσεις τουλάχιστον 1 εβδομάδα πριν την έναρξη των σχολείων για να περιοριστεί η τυχόν μετάδοση από ασυμπτωματικούς», σημείωσε η υπουργός, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση προς τους γονείς να επιστρέψουν οι οικογένειες μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Όπως φαίνεται πάντως το σενάριο για επιστροφή στα θρανία στις 14 Σεπτεμβρίου αντί στις 7, κερδίζει έδαφος καθώς φαίνεται να θεωρείται προτιμότερο να υπάρξει ένα διάστημα περίπου δύο εβδομάδων από την επιστροφή από τις διακοπές μέχρι το άνοιγμα των σχολείων.

Παράλληλα, η πορεία των κρουσμάτων στη χώρα είναι αυτή που θα οδηγήσει στην απόφαση. Υπενθυμίζεται ότι χθες Τετάρτη καταγράφηκε νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας  καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 293 επιβεβαιωμένα περιστατικά μόλυνσης εκ των οποίων 261 εγχώρια και 32 εισαγόμενα. Τις τελευταίες μέρες επίσης, ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα είναι σταθερά αυξημένος γεγονός που προκαλεί ανησυχία σε ειδικούς και αρχές.

Υποχρεωτική η μάσκα στα σχολεία –Κυρώσεις για όποιον αρνείται να φορέσει

Η αυξημένη διασπορά του ιού ωστόσο δεν είναι το μόνο ζήτημα που απασχολεί την κοινή γνώμη. Η ανακοίνωση της υπουργού Παιδείας για υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία πυροδότησε μία τεράστια συζήτηση με αποτελέσμα να κληθούν επανειλημμένως να απαντήσουν σε σχετικές ερωτήσεις οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι και παιδίατροι, ενώ η κ. Κεραμέως μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι όποιος μαθητής δεν φορά μάσκα στο σχολείο «δεν θα συμμετέχει στο μάθημα, με ό, τι αυτό συνεπάγεται». Η ίδια, σημείωσε, μάλιστα ότι «σε περίπτωση άρνησης ή προτροπής από γονείς για μη χρήση μάσκας θα ακολουθηθούν όλα τα παιδαγωγικά μέτρα που προβλέπονται». «Δεν νοείται να είναι κανείς στο σχολείο χωρίς μάσκα», είπε η κ. Κεραμέως.

Google+ Linkedin