Με τους ήχους της «Ρωμιοσύνης» υποδέχτηκε το Φεστιβάλ της ΚΝΕ τον Μίκη Θεοδωράκη

Με τους ήχους της «Ρωμιοσύνης» υποδέχτηκε το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη ,ενώ από τα μεγάφωνα ακουγόταν: «Χαρά μας να είναι στο Φεστιβάλ και ο Μίκης Θεοδωράκης, η παρουσία του οποίου μάς τιμά ιδιαίτερα».

Όταν κατέφτασε στο χώρο ο Μ. Θεοδωράκης, ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Τον υποδέχτηκαν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, και ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Ν. Αμπατιέλος. 

Πλήθος κόσμου στη συνέχεια, με μεγάλη συγκίνηση, τον προσέγγιζε για να του σφίξει το χέρι, να του μιλήσει, να του εκφράσει το θαυμασμό του, το «ευχαριστώ» του για το τεράστιο έργο που μας έχει αφήσει τραγουδώντας και υμνώντας τους αγώνες του λαού μας.(δείτε το video)

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας έδωσε στον  Μίκη ένα τριαντάφυλλο και ο Νίκος Αμπατιέλος τις 4 μπροσούρες της ΚΝΕ «Αλήθειες και ψέμματα για το σοσιαλισμό». Από την πλευρά του, ο Μ. Θεοδωράκης έδωσε στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ το βιβλίο του «Μονόλογοι στο λυκαυγές».

Άξιο υπογράμμισης είναι ότι χθες Πέμπτη, 21 Σεπτέμβρη, στην Κεντρική Σκηνή του Φεστιβάλ,οι Μεγάλες συναυλίες – αφιερώματα σε σπουδαίους συνθέτες και ερμηνευτές ξεκίνησαν με το αφιέρωμα  σε τραγούδια του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και τους ερμηνευτές Βασίλη Λέκκα, Κίτρινα Ποδήλατα και Ζωή Παπαδοπούλου. 

Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα του 43ου Φεστιβάλ  ΚΝΕ – «Οδηγητή»

Google+ Linkedin